Издигат щитове и мрежи срещу снежни навявания по пътищата в Свищовско

Специални щитове и мрежи ще пазят пътните трасета в Община Свищов от снежни навявания през зимата. От 1 ноември се въвежда зимното поддържане на републиканската пътна мрежа. С цел подобряване на пътна безопасност  се монтират предпазните съоръжения. По настояване на общинското ръководство на крайдунавския град, от Агенция „Пътна инфраструктура” са издигнали такива заграждения и в два критични участъка от община Свищов. Оградите предпазват от образуването на дълбоки преспи по пътища, които са разположени в големи открити пространства, каквито има край селата Совата и Козловец.

За засилване на предпазните мерки, Община Свищов ще добави със собствени сили и средства още над 500 метра предпазна ограда, като по този начин ще осигури допълнително обезопасяване на пътищата.

"Преградите са два вида – едната е по-масивна, пластмасова ограда, а другата представлява ситна мрежа, чиито пролуки бързо се запълват със сняг и така навяванията върху пътя се спират. Въпреки тяхната ефективност, те не могат да премахнат нуждата от почистване и поддръжка на пътищата през предстоящия зимен сезон, но са надеждно средство и добра превантивна мярка", информираха от кметската управа в Свищов.

Коментари

Задължително поле