Издирват изчезнал пенсионер от монтанско село

Възрастен мъж от северозападното село Медковец е безследно изчезнал и е обявен за общодържавно издирване, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

83-годишният Цветан Тодоров Суролийски излязъл от дома си на 10 август следобед и оттогава е в неизвестност. За последно местни хора видели дядото към 14.30 часа същия ден в центъра на селото да се придвижва със зелен на цвят велосипед „Минск”, с кръгъл фар.

След като пенсионерът не се прибрал в дома си близките му подали сигнал в полицията и започнало издирването му. Предприетите мероприятия обаче останали без резултат, от изчезналия досега не са открити никакви следи.

Според описанието на МВР изчезналият пенсионер е на видима възраст 80-85 години, с ръст около 166 см, нормално телосложение, права бяла къса коса, овално лице, гъсти вежди, кафяви очи и тънки устни. В деня на изчезването си е бил облечен с блуза с хоризонтални райета, сиво-сини на цвят, тъмносиньо долнище на анцуг и черна шапка с козирка. Мъжът носи очила с голяма рамка. Страда от деменция. МВР призовава гражданите, които могат да дадат информация за местонахождението на Цветан Суролийски, да уведомят най-близкото Районно управление на МВР или на тел. 112, както и на следните телефони - 096/ 396 500 и 096/ 396 557.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България