Иззеха множество културно-исторически ценности от три жилища във Велики Преслав

В три жилища в града и на адрес в село Драгоево са открити над 250 предмета, писало, пръстени, върхове от стрели, апликация от колан и старинни монети, съобщава МВР.

Претърсванията в частни домове били предприети след извършени действия по получени сигнали. В ранните сутрешни часове вчера, служители на реда извършили проверка в къща в с. Драгоево, собственост на Д.Д. /67 г./ от Велики Преслав. Там те открили 278 предмета с културно-историческа ценност, както и два метал детектора. В хода на действията е иззета и ловна пушка 16 калибър “Тула“, успоредка, с един боеприпас в цевта. За престъпление по чл. 278, ал. 6 и 339, ал. 1 от НК е образувано досъдебно производство.

Междувременно, при претърсване на жилището на В.В. /63 г./ от Велики Преслав, полицейски служители намерили и иззели: писало; седем пръстена – пет от тях бял метал; четири монетовидни предмета; два върха от стрели; част от пръстен; апликация от колан. За държане на културно-исторически ценности, които не са регистрирани, е образувано досъдебно производство.

По същото време бил инспектиран и имот, обитавам от Р.А. /64 г./  във Велики Преслав. Оттам са конфискувани 16 старинни монети, медальон, пръстен и предмети с цилиндрични форми. За престъпление по чл. 278 ал. 6 от НК е започнато досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право