Иззеха незаконни дърва с каруцата

Снимка СИДП

Засилените проверки заради чумата спират нарушителите

8 кубика дърва за огрев и каруца са задържали при проверка горски служители на територията на ДГС-Цонево. На нарушителите са съставени 5 акта. Един кубик дърва са задържали горските от ДЛС-Шерба, а на добилите незаконната дървесина са съставени два акта.

Във всички останали поделения на Североизточното държавно предприятие, за периода 12-19 август, не са констатирани нарушения по време на общо 436 проверки извършени в стопанствата. На контрол принадлежат най-вече обектите за добив на дървесина, превозните средства, които влизат в горските територии, ловците и риболовците, уточняват от СИДП.

Най-много проверки по традиция са направили през седмицата горските от ДГС-Търговище – 135, следвани от ДГС-Нови пазар – 72, ДГС-Цонево – 45, ДГС-Шумен – 43 и ДЛС-Тервел – 35. От стопанствата отчитат, че традиционните всекидневни обходи на горските и засилените проверки заради чумата по свинете водят до намаляване на нарушенията в горите.

Следи се и за спазването на всички мерки за биосигурност, за да не се допусне разпространението на вируса в горите на Североизтока.

Коментари

Задължително поле