Иззеха тонове кафе менте при полицейска акция в няколко града

Образувани са 7 досъдебни производства

4650 кг кафе с логото на световноизвестна търговска марка е иззето на при съвместна акция на „Икономическа полиция“, СДВР и областните дирекции на МВР в няколко областни града под ръководството на прокуратурата. Операцията е била по линия на противодействието и разпространението на стоки, носещи запазена търговска марка, без разрешение от правоносителя им, съобщиха от държавното обвинение.

Проверени са над 56 обекта – складове и магазини, в Благоевград, Бургас, В. Търново, Добрич, Кърджали и Пловдив. Намерени и иззети са над 15 000 опаковки от различни видове и грамажи кафе. Всички те са били имитиращи продукти.

При претърсвания в склад в Добрич са открити и иззети 520,5 кг кафе -1738 бр. пакети със смляно кафе в разфасовки от 250 гр., и още 87 пакета кафе на зърна в разфасовки по 1 килограм. Установено е търговското дружество, което стопанисва склада, от който са иззети стоките.

При претърсвания в три обекта в Петрич са иззети 191 кг кафе на пакети, имитиращи известната световна марка.

Образувани са 7 досъдебни производства за престъпления по чл. 172б от НК - търговия на стоки без съгласието на притежателя на изключителното право да използва марката в търговска дейност.

Действията по разследванията продължават.

Коментари

Задължително поле