Иззеха фалшиви перилни препарати в Пазарджик

Голямо количество неистински стоки, имитиращи известна търговска марка за санитарни препарати, са иззети при акция на служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР-Пазарджик. В полицейската операция са се включили инспектори от Дирекция „Инспекция по труда“, ТДНАП и РДПБЗН-Пазарджик, съобщиха от пресслужбата на полицията.

Извършени са проверки на пет складови помещения в промишлената зона на Пазарджик, собственост или стопанисвани от частни фирми. Иззети са общо 1397 опаковки с препарат за перални машини, съдържащи в себе си неистински имитиращ продукт. Спрямо двама от собствениците на складовете са образувани полицейски производства, а срещу останалите -преписки, които ще бъдат изпратени по компетентност на прокуратурата.

За установени административни нарушения предстои съставянето на актове на един от собствениците от трудовите и данъчните инспектори, както и от служителите на пожарната. На място са извършени огледи, всички открити препарати са иззети от търговската мрежа.

Коментари

Задължително поле