Излизат 101 вечни книги на България

Представяне на уникалната поредица днес от 17:30 ч в БТА

Фондация “Българско слово” представя днес първите три творби от уникалната си поредица “Вечните книги на България”. Организаторите канят всички ценители на писменото слово на събитието, което ще се състои утре, сряда, 20 ноември от 17:30 ч. в сградата на Българска телеграфна агенция на булевард “Цариградско шосе” №49. Първите три заглавия от колекционерската поредица са “Жития и чудеса на българските светци”, Христо Ботев, “Поезия. Публицистика” и Димчо Дебелянов, “Скрити вопли”.

Академик Антон Дончев, почетният член на редакционната колегия на “Българско слово” ще поднесе приветствие. С изданията ще ни запознаят проф. Валери Стефанов, проф. Кирил Топалов и проф. Искра Христова, които са работили по тяхното издаване.

Амбициозната задача на младата фондация е да издаде първоначално 101 основополагащи заглавия в родната литература. Освен тях са представени и малко известни, но изключително стойностни творби. Колекцията обхваща периода от ранните писмени паметници на IX век до утвърдени автори на съвремието. Редът на издаването на книгите не е хронологичен, което дава по-голяма свобода на съставителите и гъвкавост при разпространението.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.