Излизат 101 вечни книги на България

Представяне на уникалната поредица днес от 17:30 ч в БТА

Фондация “Българско слово” представя днес първите три творби от уникалната си поредица “Вечните книги на България” . Организаторите канят всички ценители на писменото слово на събитието, което ще се състои утре, сряда, 20 ноември от 17:30 ч. в сградата на Българска телеграфна агенция на булевард “Цариградско шосе” №49. Първите три заглавия от колекционерската поредица са “Жития и чудеса на българските светци”, Христо Ботев, “Поезия. Публицистика” и Димчо Дебелянов, “Скрити вопли”.

Академик Антон Дончев, почетният член на редакционната колегия на “Българско слово” ще поднесе приветствие. С изданията ще ни запознаят проф. Валери Стефанов, проф. Кирил Топалов и проф. Искра Христова, които са работили по тяхното издаване.

Амбициозната задача на младата фондация е да издаде първоначално 101 основополагащи заглавия в родната литература. Освен тях са представени и малко известни, но изключително стойностни творби. Колекцията обхваща периода от ранните писмени паметници на IX век до утвърдени автори на съвремието. Редът на издаването на книгите не е хронологичен, което дава по-голяма свобода на съставителите и гъвкавост при разпространението.

Коментари

Задължително поле