Излиза нова книга за „Бийтълс“

Записването на албума “Let it Be” се смята за предвестник на раздялата на легендарната банда.

Одобрена е от Пол Маккартни и Ринго Стар

Първата официална книга за “Бийтълс” е на път към читателя. “Официална” означава, че е одобрена от останалите живи членовете на групата - Пол Маккартни и Ринго Стар. Изданието “The Beatles: Get Back” наистина е документално, тъй като всички факти са точни и историите не са изопачени. В книгата се описва и един от може би най-трагичните моменти в историята на “The Beatles” - записът на албума “Let It Be”. Това е време на спорове, размисли, финансови проблеми, шумни кавги между Джон Ленън и Пол Маккартни и, разбира се, страхотна музика.

Записите на последния албум на бандата - “Let It Be” включва едноименната песен, “Get Back”, “The Long and Winding Road” и други хитове, които са финалната поанта в творческо отношение за “Бийтълс”. Тавата излиза, след като музикантите се разделят. Албумът “Abbey Road” е записан след “Let it Be”, но е издаден преди него. Звукозаписните сесии са документирани в оригиналния филм от 1970 “Let It Be” на Майкъл Линдзи-Хог, който показва как членовете на групата се карат помежду си. Записването на албума “Let it Be” се смята за предвестник на раздялата на легендарната банда.

Сега, половин век по-късно, нова илюстрирана книга и документален филм ще предложат по-подробен поглед върху прочутите звукозаписни сесии, използвайки непоказвани досега кадри и записи. Всъщност през 1969 г. групата в крайна сметка записва два диска наведнъж: “Let It Be” и “Abbey Road”, а накрая пуска и колекция от синглите си - “Hey, Jude”.

Книгата съдържа записани разговори между Джон Ленън, Пол Макартни, Джордж Харисън и Ринго Стар от продължилите над 120 часа записи във филмовите студиа Туикънъм и после в Аби Студиос през 1969 г. Кулминацията е концертът на живо на покрива на звукозаписното студио Аби в централен Лондон.

Книгата е озаглавена “The Beatles: Get Back” - точно като последната песен от албума “Let It Be”, съобщава американският музикален портал Pitchfork. 240-страничното цветно издание с твърди корици включва снимки на Итън А. Ръсел, Линда Маккартни и кинорежисьора, сценарист и продуцент Питър Джаксън. Именно този режисьор е създателят и на новия документален филм за групата, получил същото име - “Get Back”.

Заради COVID-19 премиерата на филма на Питър Джаксън бе отложена и сега е решено тя да бъде на 27 август 2021 година, а четири дни по-късно на пазара ще се и появи книгата “The Beatles: Get Back”.

Коментари

Задължително поле