Изложиха пародийни банкноти срещу Брекзит в Британския музей

Премиерът Борис Джонсън и лидерът на Камарата на общините Джейкъб Рийс-Мог, известни като горещи привърженици на Брекзит, бяха окарикатурени върху фалшиви банкноти от 10 и 20 паунда. След встъпването си в длъжност като премиер на Великобритания Джонсън обеща, че ще изведе страната от Европейския съюз преди крайния срок до 31 октомври 2019 г.

Парите, произведени от група срещу Брекзит, са с ликовете на британския премиер Борис Джонсън и лидера на Камарата на общините Джейкъб Рийс-Мог, съобщи „The Guardian”, цитиран от БГНЕС.

Банкнотата с надпис "Bank Brexit” е с лицето на Джонсън и, въпреки че е използвана банкнотата от 10 лири, номиналът й е от 350 милиона паунда. Надписът под лика на премиера гласи „Обещавам да не плащам сумата от 350 милиона лири".

Според вестника, необичайните банкноти са били изработени и след това разпространени от групата „Битка за Европа”, която провежда кампании за спиране на излизането на Великобритания от ЕС.

Том Хокенхъл, уредник в Британския музей, заяви, че пародийните банкноти „влизат в историята” и че музеят е готов да включи в колекцията си и банкноти в подкрепа на Брекзит.

Коментари

Задължително поле