Измениха мярката на експолицая Караджов в подписка, но той пак остава в ареста

Венцислав Караджов

Пловдивският районен съд измени в четвъртък мярката за неотклонение по отношение на бившия полицай Венцислав Караджов от "задържане под стража" в "подписка" по повдигнатото му обвинение за предоставяне на оръжие на лице под 18 години.

Но 45-годишният ексслужител на Икономическа полиция така и не излезе на свобода, а остана в ареста заради другото си, по-тежко обвинение за престъпление по чл. 116 ал. 1 във вр. чл. 115 от НК - за умишлено убийство с користни подбуди на баща си Цветан и майка си Божурка, за което има наложена мярка за неотклонение "задържане под стража".

Мотивите на съдията Васил Тасев за по-леката мярка - подписка, бе, че "действащата към момента мярка за неотклонение "задържане под стража" за обвинението му по чл. 338, ал. 2 от НК не изпълнява своята функция, тъй като опасността Венцислав Караджов да извърши друго престъпление или да се укрие, не са налице, след като спрямо него се реализира и втора мярка за неотклонение "Задържане под стража" по друго следствено дело".

По обвинениепо по чл. 338, ал. 2 от НК за предоставяне на пистолет "Глок" на непълнолетния си син Алекс, Венцислав Караджов може да получи наказание лишаване от свобода до 5 години и глоба до 5000 лв. В съдебната зала експолицаят обясни, че не синът му, а той самият е гърмял в гората и това е само административно нарушение. "Цялата работя я извъртяха така сякаш членувам в Ислямска държава и съм Бин Ладен", коментира Караджов.

Коментари

Задължително поле