Изненада: „Левски“ обяви голям мач в памет на Гунди

Нов „син“ празник очакват феновете на „Левски“. От клуба разкриха, че се работи усилено по организирането на мач, с който да се почете подобаващо 75-годишнината от рождението на легендарния нападател Георги Аспарухов-Гунди. Той ще се състои на 19 август от 19.45 часа на националния стадион „Васил Левски“.

„Българската публика ще има уникалната възможност да посрещне един от най-големите футболни клубове в света за първи път на наш терен за приятелски двубой срещу състава на „Левски“ - се казва в част от съобщението на тима, поместено на клубния сайт. - Името на мистериозния съперник на „сините“ ще бъде разкрито официално на 4 май в София, по време на мача „Левски“ - „Ботев“ (Пловдив) на стадион „Георги Аспарухов“, рождената дата на идола на „синята“ агитка.“

Иначе през последните 4 години „Левски“ организира три подобни събития. На 24 май 2014 година „сините“ отпразнуваха по впечатляващ начин 100-годишнината на клуба с демонстративен мач срещу „Лацио“.

Няколко месеца по-късно, през февруари 2015 година, зала „Арена Армеец“ бе домакин на събитието „Никога не ще останеш сам“, с което бяха генерирани пари за баскетболния клуб.

През октомври същата година на националния стадион „Васил Левски“ се игра и юбилеен мач с щведския „Юргорден“ по повод 50 години от първото участие на тима в Европа.

Коментари

Задължително поле