Започва годината на плъха – символ на богатството

Китайският коронавирус стигна до Малайзия и Австралия

Десетки жертви, стотици ранени и срутени сгради след силно земетресение в Турция (ВИДЕО) МВнР: По последни данни няма пострадали българи

Ето какво ще бъде времето днес

Мачовете и спортът по телевизията днес, събота, 25 януари 2020

На 25 януари 2020 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за събота, 25.01.2020

Пълният отказ от алкохол повишава риска от дeменция Умерената консумация пък го намалява

Най-малко четирима загинали при земетресението в Турция

Еколози: Пожарът в Дуранкулашкото езеро е унищожил местообитанието на редки птици

Акт за административно нарушение на издателите на осъвременения вариант на „Под игото“

Вижте кой е в първата десетка на „зелените“ милиардери Агенция Bloomberg обяви най-успешните бизнесмени в зелената икономика

Борис Джонсън подписа споразумението с ЕС за Брекзит Премиерът заяви, че с това се отваря нова глава в историята на страната

Земетресение от 6,8 по Рихтер удари Турция (ВИДЕО)

Училища затварят в половин България

Изнесена приемна за свищовските студенти организира Дирекция „Бюро по труда”

Академичният център за кариерно консултиране и връзки с обществеността и Дирекция „Бюро по труда” в Свищов организираха за студентите от Стопанската академия „Д.А. Ценов“ изнесена приемна. Проява бе осъществена като част от дейностите, планирани след подписването на споразумение за сътрудничество и партньорство между свищовското висше училище и Агенцията по заетостта, в което двете страни са изразили съгласие, че осигуряването на възможност за учене и работа на всеки млад човек е в основата на неговото професионално развитие и благоденствие.

Първата по рода си изнесена приемна срещна в офиса на Кариерния център студенти с Милена Савова – гл. експерт в отдел „Активна политика на пазара на труда” и EURES-съветник, и Ирена Симеонова – мл. експерт в отдел „Посреднически услуги”. Експертите от ДБТ представиха услугите, които предлага Агенция по заетостта и нейните териториални подразделения.

Студентите получиха информация как могат да се регистрират в Бюрото по труда като учащи, които желаят да работят през свободното си от учене време, какви документи са им необходими и какви услуги могат да ползват. Експертите представиха програми и проекти за обучение, стажуване и заетост на младежи, поясниха на студентите как да търсят работа и кои са източниците на информация за свободни работни позиции. От разговори за възможностите за включване в обучения, студентите научиха как могат да придобият допълнителна професионална квалификация или ключови компетентности. Представени бяха и възможностите за работа или стаж в България и в страни от ЕС.

Гостуващите експерти запознаха посетилите приемната с мрежата EURES (Европейски услуги за заетост), която предоставя информация, съвети и услуги за наемане и намиране на работа в полза на работниците и работодателите, както и на всеки гражданин, желаещ да се възползва от принципа на свободното движение на лицата. Студентите научиха, че службите за заетост, членки на EURES, предлагат безплатни услуги по информиране, консултиране и трудово посредничество. Предоставена им беше информация относно кандидатстването по обявено работно място в EURES портала и как могат да се свържат с представител на мрежата.
При срещите и разговорите с експертите, студентите коментираха какви са основните изисквания и очаквания на работодателите към младите хора, които ще наемат за стажантки позиции или работа.

Според предварително изготвения план за дейности по подписаното споразумение за сътрудничество между Академията и Агенцията по заетостта, информация за обявени от работодатели свободни места за стажуване и работни позиции се публикува чрез рубриката „Студентски ресурси/Обяви за работа и стажантски програми” на интернет страницата на СА „Д. А. Ценов” и чрез Академичния център за кариерно консултиране и връзки с обществеността. Сред студентите се популяризира и информация за активни кампании, инициативи и мероприятия, насочени към младежите.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.