Изписали Шумахер от болницата

Михаел Шумахер е бил изписан от парижката болница „Жорж Помпиду“, съобщи френският „Паризиен“. Легендата на Формула 1 бе приет за лечение в понеделник, когато тайно бе докаран от къщата си на брега на Женевското езеро.

Журналистът от изданието Ронан Фулгоас твърди, че Шумахер е бил разкарван из болницата облечен в скафандър, за да не бъде разпознат.

„Около него имаше окачена цяла конструкция, която напълно прикриваше тялото и лицето му – добави Фулгоас. - В една болница, когато се премества пациент, обикновено се вижда тялото и лицето му. А сега около него бяха десетина души, охрана от болницата и бодигардове. Всички бяха със слушалки в ушите и непрекъснато предаваха информация на някого.“

Изданието твърди, че седемкратният световен шампион бил в съзнание като се позова на подслушан разговор между медицински сестри. Според специалисти обаче в това състояние Шумахер може само да движи пръстите си. Причината за постъпването му в болницата е терапия със стволови клетки, извършена от френския професор Филип Менаше, който минава за пионер в тази област.

„Много трудно е да се прецени състоянието му – смята Фулгоас. - Няма как да знаем дали терапията за регенериране на мозъка работи. Но се оказа, че това е третото посещение на Шумахер тук, което значи, че става въпрос за процес с конкретни цели.“

Коментари

Задължително поле