Изправят на съд извършители на побой на трима младежи

Районната прокуратура във Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу двама нанесли побой и причинили телесни повреди на трима младежи.

Обвинението срещу Деян И. на 29 години и срещу Георги К. на 22 години е за това, че на 11 февруари миналата година в района на кръстовището на ул. „Н. Габровски” и ул. „Йоновка” в старата столица, по хулигански подбуди, чрез нанасяне на удари, причинили телесна повреда на три лица. В следствие на злодеянието Н.И. е получил средна телесна повреда, а Д. К и Б. М.са с лека телесна повреда. По отношения на Деян И. деянието е извършено в условията на опасен рецидив.

Двамата обвиняеми са осъждани и са приятели. На 10 февруари 2016 г. Георги К. гостувал на Деян И. в жилището му във Велико Търново, където употребили алкохол.

Около 1 часа на 11 февруари решили да отидат до денонощен магазин, за да купят още алкохол. По същото време в района на магазина били тримата пострадали, които се връщали от заведение, след като отпразнували дипломирането на единия от тях.

Двамата обвиняеми, виждайки младежите, решили да се сбият с тях, поради което им подвикнали предизвикателно дали желаят да си разменят юмруци или шамарчета. Тъй като младежите не желаели да си създават проблеми, отговорили, че ще се прибират в къщи.

Обвиняемите влезнали в денонощния магазин, напазарували бира и хранителни продукти и излизайки от магазина, решили да нанесат побой на пострадалите.

Приближавайки ги и без никаква причина започнали да им нанасят удари с юмруци и с крака в областта на главите и телата, въпреки че младежите не се отбранявали. Нанасянето на побоя приключил едва след като един от пострадалите успял да потърси помощ, като се обадил на полицията.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Коментари

Задължително поле