Изправят на съд мъж за грабеж на съгражданин

Районна прокуратура-Елена внесе в съда обвинителен акт срещу 44-годишен мъж за извършен грабеж.

Обвинението срещу Христо Х. е за това, че на 14 март тази година в балканското градче отнел 80 лв. от свой съгражданин като употребил за това сила. Нападателят нанесъл удари с юмрук по главата и ритници по тялото на Х. Х.

Обвиняемият е осъждан, безработен и няма постоянни доходи.

В злополучния ден пострадалият взел кредит 100 лв. от частно дружество и отишъл в заведение със свой познат, където към тях се присъединил и обвиняемия. Х.Х. почерпил агресивния мъж една ракия и в разговор споменал за взетия заем. След като пийнал Христо Х. си тръгнал от заведението.

По-късно, същата вечер пострадалият и обвиняемият се засекли в друго заведение в града, но били в различни компании. В един момент Христо Х. се обърнал към пострадалият и му поискал на заем два-три лева, но той не му отговорил. Няколко минути след като Х.Х. напуснал заведението, грабителят го проследил.

На около 100 м от кръчмата го настигнал, приближил се и го ударил в лицето. В резултат на удара мъжът паднал на земята, а Христо Х. му нанесъл няколко ритника в гърдите, навел се над него, бръкнал в левият му джоб, извадил портфейла му и от там взел 80 лв. след което си тръгнал.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Коментари

Задължително поле