Изправят пред съда 53-годишен мъж, убил магазинерка за пари

53-годишен мъж от сливенското с.Гавраилово ще бъде изправен пред Окръжния съд в Сливен по обвинение за грабеж на 200 лева, придружен с убийство, съобщиха от обвинението. Първото заседание е насрочено за 28 март.

Тежкото престъпление бе извършено на 6 април миналата година. Жертвата, жена на 58 години от същото село, се прибирала към дома сислед края на работния ден. Вървяла по безлюдна и слабо осветена улица. Пияният нападател забелязал, че тя държи в ръката си портмоне. Решил да я ограби. Хванал я с лявата си ръка за тялото, а с дясната показал нож, за да я сплаши. Заповядал й да му предаде вскичките си пари. Тя се съпротивлявала и отказала да се подчини. Тогава той й нанесъл множество удари с ножа в горната част на тялото, които довели до смъртта й.

Тежкото престъпление беизвършено по време на Великденските празници, на разпети петък. Жертвата работила като магазинерка в местен магазин. Във фаталната вечер тя отказала на мъжа да му даде за пореден път цигари на вересия, тъй като неплатените му сметки доста набъбнали. Близките на жената се притеснили, че тя закъснява след работа. Помислили, че може би е останала за по-дълго време в магазина, защото има клиенти. Започнали да звънят на мобилния й телефон, но тя не отговаряла. Тръгнали към търговски обект. Продължавали да звънят. Недалеч от него чули звука на мобилния й телефон. После тялото било открито под паркиран бус, където убиецът се опитал да го скрие. За разкриването му полицията използва следово куче. Обвиняемият бил от известна местна фамилия. През последните години не работел, злоупотребявал с алкохола, разказаха в селото.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право