Нинова събра областните председатели на БСП за старта на новата политическа година

И в Ямбол обявиха грипна епидемия Училищата излизат във ваканция за 6 дни от утре

Луд треньор шпионирал конкурентите

Принц Хари и бременната Меган на премиерно представление на Цирк дьо Солей в Лондон

Скоулс: Моуриньо умишлено се предаде

Николай Николов: Бюджетът за спорт в София трябва да е поне 1% от общия на СО

Засякоха кражба на ток от външен контакт на къща Комшия включил удължител в контакта на отсъстващите съседи

Европарламентът призова за „незабавно“ ратифициране на Истанбулската конвенция

Чавушоглу: Турция очаква с нетърпение да приветства Македония в семейството на НАТО

Ревност от СМС е най-вероятният мотив за убийството в „Банишора“ Извършителят е пробвал да се самоубие и през 2015 г. заради раздяла с друго момиче, каза прокурор Русинова

700 допълнителни места в детските ясли в София

РИОСВ-Бургас: Три каравани са се самонастанили до разораните дюни

„Булгартрансгаз“ регистрира дъщерна компания „Газов хъб Балкан“ Тя ще изгради ликвидна газова борса у нас

Томислав Дончев: За първите девет месеца на 2018 г. двустранният стокообмен между България и Република Македония възлиза на 550 млн. евро

Две условни присъди за 64-годишна куриерка на телефонни измамници Жената е прибрала пари и злато за над 51 500 лв. от 8 измами

Изработват нов градоустройствен план за терена на старата Бирена фабрика в Пловдив

Изображение: Pixabay

Теренът, върху който бе вече бившата Бирена фабрика „Каменица“ в Пловдив, ще има нов градоустройствен план, който ще може да раздели парцелите и да позволи жилищно строителство.

Предложението ще бъде гласувано на предстоящата в четвъртък сесия на местния парламент, след като от пивоварната компания са депозирали искане в Община Пловдив. В него е записано, че всички разходи по изготвянето на новия ПУП на терена от 34 декара ще е за сметка на компанията.

Според Общия устройствен план имотът на „Каменица“ АД попада в смесена обслужващо-производствена зона, което допуска изграждането на различни видове площи – офисни, хотелски, търговски, докато промяна на регулацията би позволила и жилищно строителство. Върха 3,5 дка от общата площ от 34 дка „Каменица“ АД ще построи модерен комплекс, включващ микропивоварница за крафт бира, музей за 135-годишната история на пловдивската пивоварна, бирария, зона за отдих и отворена амфитеатрална сцена за културни и социални събития. За другата част от парцела се търси инвеститор с визия за развитието на зоната от над 30 дка в близост до стадион „Христо Ботев“, търговската улица „Капитан Райчо“ и центъра на града.

При създаването си през 1881 година бирената фабрика „Каменица“ се е намирала в индустриалната част на Пловдив, а в момента попада в жилищна зона в централната градска част. Всичко това наложи закриването на фабриката в Пловдив и преместване на цялото производство в Хасково, където през последните 2 години „Каменица“ АД инвестира над 30 млн. евро.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.