Разчистиха още незаконни обекти на плаж Слънчев бряг-север

Британец поиска да се ожени за любимото си ястие, от ресторанта приеха

77-годишна жена убита в момчилградско село Задържан е неин съселянин, който се бил заключил в къщата си

Църква благославя пиенето на алкохол

Рафаел Надал спря Григор Димитров на полуфинала в Монако

95% от населението на света диша мръсен въздух

Почина бащата на убитата в Борисовата градина Яна Кръстева

Над 170 кучета са осиновени в общинските приюти в София през 2018 г.

Елена Кучкова тайно роди момиченце Плеймейтката крие мъжа до себе си

Арменските служби предотвратиха серия терористични актове

ГЕРБ преизбра общински лидер в Бургас

Крепостта Царевец отново се превръща в сцена за опера, балет и мюзикъли

Водата в село Казанка все още е негодна за пиене

40 ухапани от кърлежи във Варна

Турския правосъден министър: Гърция се е превърнала в сборище за престъпници

Изработват нов градоустройствен план за терена на старата Бирена фабрика в Пловдив

Изображение: Pixabay

Теренът, върху който бе вече бившата Бирена фабрика “Каменица” в Пловдив, ще има нов градоустройствен план, който ще може да раздели парцелите и да позволи жилищно строителство.

Предложението ще бъде гласувано на предстоящата в четвъртък сесия на местния парламент, след като от пивоварната компания са депозирали искане в Община Пловдив. В него е записано, че всички разходи по изготвянето на новия ПУП на терена от 34 декара ще е за сметка на компанията.

Според Общия устройствен план имотът на “Каменица” АД попада в смесена обслужващо-производствена зона, което допуска изграждането на различни видове площи – офисни, хотелски, търговски, докато промяна на регулацията би позволила и жилищно строителство. Върха 3,5 дка от общата площ от 34 дка “Каменица” АД ще построи модерен комплекс, включващ микропивоварница за крафт бира, музей за 135-годишната история на пловдивската пивоварна, бирария, зона за отдих и отворена амфитеатрална сцена за културни и социални събития. За другата част от парцела се търси инвеститор с визия за развитието на зоната от над 30 дка в близост до стадион “Христо Ботев”, търговската улица “Капитан Райчо” и центъра на града.

При създаването си през 1881 година бирената фабрика “Каменица” се е намирала в индустриалната част на Пловдив, а в момента попада в жилищна зона в централната градска част. Всичко това наложи закриването на фабриката в Пловдив и преместване на цялото производство в Хасково, където през последните 2 години “Каменица” АД инвестира над 30 млн. евро.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.