10 000 чувала с пясък пазят столицата от потопите 3000 камери дебнат за порои, общината почиства 35 000 шахти

Ветеринар: Ако имаше зараза, да беше пламнала

ДАНС проверява кои медии са разпространявали фалшива новина за евтаназията на животни в Странджа

„MAMMA MIA” – триумфално в Софийската опера Поради огромния интерес ще има предсезонно седем извънредни спектакъла през септември

26 г. затвор за двойно убийство Бивш рейнджър се крил два часа в гардероб преди кръвопролитието

ФАЦ: Истината е, че в България има съвсем малко мигранти

Няма засегнати българи от пожарите в района на Атина

Сътрудничим си с Русия срещу фалшивите хапчета

Уникален печат открит в крепостта Лютица

Започва повторно вземане на проби за чума в Болярово Зоната за наблюдение и проверка става 10+10 км

Трима чужденци преспаха в ареста заради кражба и побой

Преведени са 1 060 000 лв. по помощта „де минимис“ за общините в Ямболско и Бургаско, засегнати от чума по животните

Лекари спасиха шестима с безкръвни сърдечносъдови интервенции

Армията, флотът и авиацията се включват в борбата с огнената стихия в Атика

Дядо вкара ало-измамник в ареста, даде му вестници

Изработват нов градоустройствен план за терена на старата Бирена фабрика в Пловдив

Изображение: Pixabay

Теренът, върху който бе вече бившата Бирена фабрика „Каменица“ в Пловдив, ще има нов градоустройствен план, който ще може да раздели парцелите и да позволи жилищно строителство.

Предложението ще бъде гласувано на предстоящата в четвъртък сесия на местния парламент, след като от пивоварната компания са депозирали искане в Община Пловдив. В него е записано, че всички разходи по изготвянето на новия ПУП на терена от 34 декара ще е за сметка на компанията.

Според Общия устройствен план имотът на „Каменица“ АД попада в смесена обслужващо-производствена зона, което допуска изграждането на различни видове площи – офисни, хотелски, търговски, докато промяна на регулацията би позволила и жилищно строителство. Върха 3,5 дка от общата площ от 34 дка „Каменица“ АД ще построи модерен комплекс, включващ микропивоварница за крафт бира, музей за 135-годишната история на пловдивската пивоварна, бирария, зона за отдих и отворена амфитеатрална сцена за културни и социални събития. За другата част от парцела се търси инвеститор с визия за развитието на зоната от над 30 дка в близост до стадион „Христо Ботев“, търговската улица „Капитан Райчо“ и центъра на града.

При създаването си през 1881 година бирената фабрика „Каменица“ се е намирала в индустриалната част на Пловдив, а в момента попада в жилищна зона в централната градска част. Всичко това наложи закриването на фабриката в Пловдив и преместване на цялото производство в Хасково, където през последните 2 години „Каменица“ АД инвестира над 30 млн. евро.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.