Професор Весела Кънчева от София: Доктор Емилова е истински природен лекар Да си здрав е естествено състояние, забравено от модерния човек

Движението за тирове е ограничено на ГКПП „Калотина“ от сръбска страна заради срив

Българин нахлу с мачете в ресторант в Истанбул, полицията го уби (ВИДЕО)

Фандъкова: При най-малък дисбаланс в София, спираме водоподаването към Перник

Бурак Йозчивит стана значим исторически герой

Скенер ще изследва дали армировката на взривения блок във Варна не се е деформирала

Арестуваха мюфтията на „Ислямска държава“

Бум на хепатит в областите Стара Загора и Хасково, повечето болни са деца

Иран ще предостави на Украйна черните кутии на сваления самолет

Министър Танева : Продължаваме да търсим подкрепа от държавите за запазване на Националната преходна помощ

Арбанашката църква „Св. Атанас” прие първата си служба от десетилетия насам Кметът на Велико Търново Даниел Панов уважи богослужението

Неизвестни обраха митницата в Благоевград

Свищов и две села остават без вода заради авария Екипи на ВиК работят по отстраняването й

5 хитри начина да свалите „празничното“ тегло Без строги режими и изтощителни тренировки

Мъж се е самозапалил в колата си по пътя над Асенова крепост

Изработват нов градоустройствен план за терена на старата Бирена фабрика в Пловдив

Теренът, върху който бе вече бившата Бирена фабрика „Каменица“ в Пловдив, ще има нов градоустройствен план, който ще може да раздели парцелите и да позволи жилищно строителство.

Предложението ще бъде гласувано на предстоящата в четвъртък сесия на местния парламент, след като от пивоварната компания са депозирали искане в Община Пловдив. В него е записано, че всички разходи по изготвянето на новия ПУП на терена от 34 декара ще е за сметка на компанията.

Според Общия устройствен план имотът на „Каменица“ АД попада в смесена обслужващо-производствена зона, което допуска изграждането на различни видове площи – офисни, хотелски, търговски, докато промяна на регулацията би позволила и жилищно строителство. Върха 3,5 дка от общата площ от 34 дка „Каменица“ АД ще построи модерен комплекс, включващ микропивоварница за крафт бира, музей за 135-годишната история на пловдивската пивоварна, бирария, зона за отдих и отворена амфитеатрална сцена за културни и социални събития. За другата част от парцела се търси инвеститор с визия за развитието на зоната от над 30 дка в близост до стадион „Христо Ботев“, търговската улица „Капитан Райчо“ и центъра на града.

При създаването си през 1881 година бирената фабрика „Каменица“ се е намирала в индустриалната част на Пловдив, а в момента попада в жилищна зона в централната градска част. Всичко това наложи закриването на фабриката в Пловдив и преместване на цялото производство в Хасково, където през последните 2 години „Каменица“ АД инвестира над 30 млн. евро.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.