Изяли сме повече фалшиво сирене

Автор: Труд
Изяли сме повече фалшиво сирене

Расте вложеното краве мляко в мандрите

Българите са изяли повече сирене с растителни мазнини през деветте месеца на тази година спрямо същия период на миналата. Това показват последните данни на Министерството на земеделието, храните и горите за дейността на млекопреработвателните предприятия.

До края на октомври 2019 г. у нас са произведени 10 1308 тона сирене с палмова мазнина, докато за периода през 2018 г. количествата са били 9713 тона. Най-големи количества са изкарали преработвателните предприятия през юли и август - по над 1200 тона.

Увеличава се и производството на истинско сирене от краве мляко. За деветте месеца на тази година мандрите са изкарали 59 161 тона, а преди година - 58 468 тона.

Макар и слабо се повишават количествата вложено краве мляко в предприятията. Спрямо година по-рано те се увеличават с близо 3 000 тона - от 540 857 хил. литра през 2018 г. на 543 356 хиляди литра през тази.

Най-четени