Илияна Йотова: Водната криза е огледало за работата на институциите

Снимка: Цветан Томчев/Архив

"В това "водно огледало", което е Перник, се събират в момента като във фокус всички проблеми, които има в управлението на държавата - от местната власт до националната", каза пред в предаването "Панорама" по БНТ вицепрезидентът Илияна Йотова. Според нея случаят е огледало за работата на институциите, за това как години наред един въпрос не се решава.

По нейно мнение оставката на един министър не решава проблема. Ако е виновен, той трябва да си понесе наказанието, но това няма да доведе водата в Перник.

"Нека министърпредседателят си прецени дали политическата отговорност във вид на оставки му е достатъчна", заяви Йотова.

Тя каза, че за нея най-важно в момента е да се направи всичко възможно, за да се предотврати по-нататъчната криза в Перник.

Вицепрезидентът обясни, че след водната криза може да последва санитарна.

Йотова попита дали ще има политическа воля да се осветли проблемът с управлението на водите в България.

"Да, хората искат промяна. Това е повече от очевидно", каза Йотова.

Тя каза, че не смята за важно какви реплики си разменят президентът и премиерът. Онова, за което настоява президентът е разговор по съществените проблеми, за кризите, в които влизаме. Вицепрезидентът заяви, че отсрещната страна отговаря с нападки и обвинения в това, че се търси конфликт във властта. " С президентът Радев, ние сме екип", каза Йотова.

Илияна Йотова обясни, че има огромни проблеми с даването на българско гражданство. Повече от една година се бавят промените в закона. Работната група е трябвало да приключи работа отдавна.

Според нея с право страната ни търпи упреците, че ние се превръщаме в държава на транзитното гражданство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България