Именуват 10 улици във Варна на големи български актьори

Апостол Карамитев

Десет варненски улици ще бъдат наименувани на починали български актьори Невена Коканова, Георги Парцалев, Апостол Карамитев, Илия Добрев, Коста Цонев, Георги Георгиев – Гец, Наум Шопов, Антон Горчев, Катя Паскалева, Георги Калоянчев, Никола Анастасов. Това е предложението на кмета на район "Младост" в морската столица Христо Христов до постоянната общинска комисия "Култура и духовно развитие".

Всъщност това е желанието на хората, които живеят в местността "Пчелина", която попада на територията на "Младост", обясни за "Труд" районният кмет. Според него много любими актьори починаха напоследък и трябва да почетем паметта им. В "Пчелина" и в Западна промишлена зона има 29 безименни улици .

Предложението за две главни, които водят към храма "Св.Марина" е да бъдат назовани на имената на патриарх Максим и покойния Варненски и Великопреславски митрополит Кирил. Ще има улици на името на президента д-р Желю Желев, на Сергей Антонов, на големите оперни изпълнители Николай Гяуров и Никола Гюзелев. В съседство има улици, предложението за които е да бъдат именувани на Дан Колов, на Трифон Иванов,а в Западна промишлена зона и на автомобилния състезател Тодор Славов, който загина миналата година в рали "Твърдица-Елена".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони