Инвестират в община Свищов 45 000 лева по програма ПУДООС

Общо 45 000 лева ще бъдат вложени в пет проекта насочени към повишаване на екологичната култура в сферата на опазване на околната среда, чрез почистване и облагородяване на паркове и исторически местности в град Свищов и селата Драгомирово, Овча могила, и Царевец.

Единият от проектите касае пряко подрастващото поколение и е за двора на детската градина в с. Царевец.

Одобрените проекти ще бъдат изпълнени в срок до пет месеца и целят облагородяване на конкретните площи в населените места и повишаване на екологичната култура на населението чрез включване с доброволен труд на жители и организации в дейностите за опазване на околната среда на местно ниво. Това ще допринесе за повишаване активността на жителите и отговорността за опазване на околната среда, което ще е предпоставка за екологично образование и възпитание на подрастващите.

"Районите ще бъдат почистени от битови и растителни отпадъци и озеленени, ще се оформят алеи и ще се изградят кътове за отдих. В детската градина ще се създаде подходяща образователно-възпитателна среда за формиране на позитивна нагласа към природата, съобразена с действащото законодателство. Всички проекти са съобразени със специфичността на достъпа до тях и където е необходимо, е предвидено улесняването му за безопасността на лицата със специфични физически потребности, възрастни хора и деца", информираха от общинската управа на Свищов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България