Все още не е известен най-новият тотомилионер

5000 престъпни групи в Европа печелят над 110 млрд. евро

Доц. д-р Ангел Кунчев: Готови сме да посрещнем новия коронавирус

Хазал Кая пази бебето си от уроки

21 са вече загиналите при земетресението в Турция, 1030 – ранени

Драгомир Стойнев: Това вече не е политическа криза, а системна криза

Некачествен антифриз поврежда автомобилите ни

Китай разширява обхвата на мерките за ограничаване на коронавируса

Aвиокомпаниите срещу безжичните слушалки

Кралско ХАРИкири или шапка на тояга Най-висшата титла е Човек

Снимат сериал за невероятния живот на „Скалата” Поредицата ще се базира на реални събития

Волен Сидеров: Вотът на недоверие е предизвестен и правителството няма да падне

Гърция предложи да изпрати спасителни екипи в Турция

България предложи на Турция помощ заради земетресението

Минерална вода бликна в двора на столично училище

Инвестират 845 хил. лв. за изграждане и укрепване на дигата на река Лесновска

Всички знаете, че в тези климатични промени и условия, най-важното е превенцията срещу наводненията. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова във връзка с изграждането на дига на река Лесновска пред журналисти.

„Работата, по която вършим е свързана с почистване на речни кори, изграждане на диги, почистването и рекунструкцията на язовири. Това е вторият етап на изграждането и укрепването на дигата на река Лесновска за близо 2 км. Първият етап изпълнихме преди 5 години. С изпълнението на този проект защитаваме хората от Долни Богоров“, каза столичният кмет.

„Хората помнят наводнението през 2005 година, когато заля района, така че за съжаление не ни отминават подобни кризи, важното е да предприемаме мерки. Средствата са от междуведомствената комисия. Дигата е собственост на „Напоителни системи“, ние работим заедно. Те дадоха разрешение да може да я изпълним, така че проектът е на финала, остава около месец работа. През зимните месеци, ако условията не позволяват ще се прекъсне, така че напролет да бъде готова и хората в Долни Богров и в район „Кремиковци“ да бъдат спокойни. Инвестицията е в размер на 845 хиляди лева, средствата са осигурени от междуведомствената комисия към Министерски съвет, кандидатствахме за тях и защитихме този проект“, добави още Йорданка Фандъкова.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.