Инвестираха 311 582 лева в ремонт на улица в Стамболово

Кметът на Павликени инж. Еманиул Манолов откри обновеното трасе

Общо 311 582 лева са инвестирани в пълната рехабилитация на улица „14-та“ в павликенското село Стамболово. Обектът беше открит от кметовете на Община Павликени и Стамболово инж. Емануил Манолов и Петър Петров и представителя на фирмата-изпълнител Тодор Хинков.

Десетки жители, чиито домове са край ремонтираната улица, изразиха благодарността си за завършването на важния проект. С реализацията на ремонтните дейности приключи един многогодишен проблем със системните наводнения на живущите на тази улица, казаха те.

Още през 2014 г. кметовете на село Стамболово и на Община Павликени алармираха всички институции за наводняването на дворовете на живущите. Те внесоха искане за финансиране на необходимите строително-ремонтни работи в Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет. Искането беше подновено през 2017 г. и потвърдено през 2018 г.

С Постановление на Министерски съвет от 29 юни 2018 г. са отпуснати средства от Междуведомствената комисия в размер на 311 582 лева. Благодарение на инвестицията улицата има нов облик и е осъществен един от основните приоритети на местната власт – създаване на по-добри условия и подобряване качеството на живот на местното население.

„Обновяването на този проект ни струваше много усилия, но бяхме чути от Междуведомствената комисия, че наистина е нужно за живущите да се осигури надеждност и сигурност на придвижването и защита при проливните дъждове. Целта е да подобрим жизнения стандарт на всички жители на общината“, каза инж. Манолов.

С благодарност към изпълнителите на обекта се обърна кметът на селото Петър Петров. Той акцентира на подкрепата, която е получил от инж. Манолов за изпълнението му.

„Кметът на нашата община винаги е с лице към проблемите на с.Стамболово. Надявам се, че така ще бъде и през следващия мандат“, каза Петров.

Коментари

Задължително поле