Усик прережда Кобрата за титлите

Пендаровски: В обединена Европа има място за всички, включително и за Македония Изпълнихме всички необходими условия за започване на преговори, заяви президентът

Чуждите инвестиции са 603 млн. евро

Вицепремиерът Захариева пред ТАСС: Заинтересовани сме от равнопоставен и взаимноизгоден диалог с Русия

Боби Михайлов: Може би съм омръзнал на хората, не съм говорил с премиера

Ердоган: В Северна Сирия не се водят сражения

Борислав Михайлов на прощаване: Бях прекалено добър, сега ще ходя на риба "Повечето играчи от националния отбор не ги познавам като имена", призна доскорошният шеф на БФС

ЕС ще отговори на американските мита

Министър Желязков: Практическите изпити за шофьори ще са в контролирана среда (СНИМКИ)

Валентин Михов подаде оставка от БФС

Дипломати от Австрия обсъждаха сътрудничество с ръководството на ВТУ

Пускат нова банкнота от 50 лв. от 1 ноември

Влак блъсна автомобил на неохраняем прелез край Плевен

70-годишен моторист в болница, след като му отнели предимство на пътя

Индонезия блесва в Квадрат 500 Уникална изложба с предмети от бита и културата на далечната държава

Представителната колекция е експонирана в зала 20 на Квадрат 500, ул. „19-ти Февруари” № 1. Вход – откъм бул. „Васил Левски”.

Министрите Банов и Марсуди откриват експозицията днес

Министърът на културата Боил Банов и министърът на външните работи на Република Индонезия г-жа Ретно Марсуди откриват днес Индонезийска представителна колекция – дарение за Музея.

Това ще се случи от 14.20 ч. в Национална галерия – Квадрат 500 в столицата в присъствието на посланика на Република Индонезия у нас – Н. Пр. г-жа Сри Астари Расджид, която е вдъхновител и инициатор на дарението.

До момента в колекцията на Квадрат 500 не е имало предмети от бита и културата от далечната държава. Текстил, бижута от злато и сребро от различни етноси и острови, съдове за церемонии и съхранение на храна и кукли от индонезийския традиционен театър на сенките са само някои от ценните близо 30 предмета, представящи райони от о. Суматра до индонезийска Папуа. Ръчно рисуваният текстил, наричан батик, е национална гордост на Индонезия и от 2009 г. е обявен от ЮНЕСКО за нематериално културно наследство на човечеството.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.