Израел прие закон за нацията Арабският вече няма да е официален език в страната

Британските служби използват деца шпиони в операции срещу терористи и наркодилъри

Няма да екстрадират четиримата граничари в Турция Трябва да дадат обяснения

Белгия затвори въздушното си пространство заради компютърен проблем

Помощник на френския президент бил демонстранти

Вътрешният министър Радев: Опозицията разколебава действията на държавата за борба с чумата

КЗК спря продажбата на ЧЕЗ и Нова ТВ (обзор) Сделките са общо за близо 485 млн. евро

Румен Порожанов за чумата: Евтаназията се отлага заради ескалирането на напрежението

Хърватската президентка: Албанците са наши братя по оръжие

Министър Ангелкова след в Бургаско: Водата по Българското Черноморие е чиста

Путин нахока US критици на срещата му с Тръмп Определени сили в САЩ искат да жертват нашите отношения, каза руският лидер

Общинският съветник Иван Илиев пред „Труд“: Край на измамите с набирането на средства по улиците в София Глобяват шофьори, позволили да им мият стъклата по кръстовищата

Внесоха в спецсъда обвиненията срещу Румяна Ченалова

Наш рефер даде дузпа за игра с глава

Съдът отхвърли иска на „Музикаутор“ за авторски права над изпълнения на фестивала „Франкофоли”

„Инерком“ е подала уведомление в КЗК за придобиване на едноличен контрол върху фирмите на ЧЕЗ в България

В Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/, на основание чл. 24, ал. 1 от Закона за защита на конкуренцията /ЗЗК/, е постъпило уведомление, по което е образувана преписка № КЗК-537/2018 г., с което Комисията се уведомява за намерението на „ИНЕРКОМ БЪЛГАРИЯ“ ЕАД да придобие едноличен контрол (пряк и непряк) върху предприятия от корпоративната група на ЧЕЗ а.с. в Република България, а именно: „ЧЕЗ България“ ЕАД, София, ЕИК 131434768; „ЧЕЗ Разпределение България“ АД, София, ЕИК 130277958 и дъщерното му дружество „ЧЕЗ Информационни и комуникационни технологии България“ ЕАД, София, ЕИК 203517599; „ЧЕЗ Електро България“ АД, София, ЕИК 175133827; „ЧЕЗ Трейд България“ ЕАД, София, ЕИК 113570147, „Бара Груп“ ЕООД, София, ЕИК 120545968; и „Фри Енерджи проджект Орешец“ ЕАД, София, ЕИК 201260227, което може да представлява осъществяване на концентрация между предприятия по смисъла на Глава V от ЗЗК.

Това публикува КЗК на своя сайт.

Търговските дейности на участниците са, както следва:

Предприятията от групата на „Инерком България“ ЕАД се занимават с разнообразни търговски дейности, сред които са изграждане, поддръжка и експлоатация на фотоволтаични електроцентрали и производство и продажба на едро на електроенергия от такива централи.

„ЧЕЗ Електро България“ АД притежава три лицензии за дейности в енергетиката, както следва: лицензия за дейността „обществено снабдяване с електрическа енергия“ и координатор на специална балансираща група на територията на областите София-град, София област, Благоевград, Кюстендил, Перник, Плевен, Ловеч, Монтана, Враца, Видин, лицензия за дейността „търговия с електрическа енергия“ и координатор на стандартна балансираща група (географският пазар е най-малко национален), лицензия за дейността „доставка на електрическа енергия от доставчик от последна инстанция“ на територията на областите София-град, София област, Благоевград, Кюстендил, Перник, Плевен, Ловеч, Монтана, Враца, Видин, като осъществява стопанските дейности, включени в обхвата и на трите лицензии.

„ЧЕЗ Разпределение България“ АД притежава Лицензия за дейността „разпределение на електрическа енергия“ на територията на областите София-град, София област, Благоевград, Кюстендил, Перник, Плевен, Ловеч, Монтана, Враца, Видин, и осъществява всички дейности, възложени му в качеството му на оператор на електроразпределителна мрежа по Закона за енергетиката и подзаконовите актове по прилагането му. Географският пазар съвпада с лицензионната територия.

„ЧЕЗ Трейд България“ ЕАД притежава Лицензия за дейността „търговия с електрическа енергия“ и е координатор на стандартна балансираща група, като упражнява тези дейности в пълен обем. Географският пазар е най-малко национален.
„Фри Енерджи Проджект Орешец“ ЕАД е производител на електрическа енергия от фотоволтаична централа с мощност под 5 MW. Географският пазар е най-малко национален.

„Бара Груп“ ЕООД понастоящем не осъществява стопанска дейност.

„ЧЕЗ България“ ЕАД и „ЧЕЗ Информационни и комуникационни технологии България“ ЕАД предоставят информационни, комуникационни, управленски, консултантски, транспортни и други услуги на останалите предприятия от групата на ЧЕЗ в България.

Не се очаква операцията да засегне конкуренцията на съответните пазари. Ограничено (незначително) въздействие би могло да има върху националния пазар на производство и продажба на едро и вертикално свързания с него пазар на търговия с електроенергия.

Искането е КЗК да извърши преценка дали нотифицираната сделка представлява концентрация между предприятия, подлежаща на предварително уведомяване, и ако я счете за такава, да извърши оценка на концентрацията и да се произнесе с решение съгласно чл. 60, т.14 от ЗЗК, съответно чл. 82, ал.3, т.2 от ЗЗК, с което да я разреши безусловно, както и да постанови незабавно изпълнение.

В тази връзка на основание чл. 80, ал. 2 от ЗЗК всяко трето заинтересовано лице може да представи информация или да изрази своето писмено становище относно сделката и въздействието, което тя може да окаже върху ефективната конкуренция на съответния пазар в страната.

Становището следва бъде заведено в деловодството на КЗК в срок от седем дни от датата на публикуване на настоящото съобщение (26.06.2018 г.), като бъде подкрепено със съответни доказателства.

Съобщението е изготвено от уведомителя, като КЗК си запазва правото да се произнесе с окончателно решение след извършването на цялостна оценка на нотифицираната сделка.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

 1. пазарна икономика.
  хубавото е, че се видя, че боко и компания са голословни дърдорковци.

  1. Не, приятелю, бате ти хаджи бoкo не е голословен дърдорко, той е нагъл гьонсурат, лъжец, достоен за „Гинес“, ненаял се крадец и грабител!!! Защото истинският нов собственик на ЧЕЗ е именно той!!!! Ето ти още малко теми за размисъл:
   podoko.eu/?p=68
   podoko.eu/?p=81
   podoko.eu/?p=116
   podoko.eu/?p=468

  2. Не, приятелю, бате ти хаджи бoкo не е гoлocлoвeн дърдорко, той е нагъл гьонсурат, лъжец, достоен за „Гинес“, ненаял се крадец и грабител!!! Защото истинският нов собственик на ЧЕЗ е именно той!!!! Ето ти още малко теми за размисъл:
   podoko.eu/?p=68
   podoko.eu/?p=81
   podoko.eu/?p=116
   podoko.eu/?p=468

   1. Ха ха ха !
    Браво бе Тенев!
    Най-некадърният агент си!
    Дори една лъжа не можеш да измислиш!
    Ето какво пише под твоите странички – сайтът се самозастрахова, щото знае, че лъже:
    „Екипът на Под Око не разполага с ресурсите да проверява инфопрмацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността й. Възможно е тази статия да не е истина, затова всяка прилика с действителни лица и събития е случайна.“

    Тенев, мека китка си!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.