На 18 ноември 2018 да почерпят

Спортисти и авантюристи ни славят в Гинес Най-любопитните постижения в Книгата на рекордите

Затягат правилата за билбордовете край шосетата

Икономиката ще загуби 2,2 млрд. лева заради недостиг на шофьори Бранша чакаа поне 2000 водачи от българските диаспори

Калоян Паргов: Предсрочни догодина избори са неминуеми

Предупредителен код заради очакваните валежи в 20 области утре

Дубайските полицаи се качват на летящи мотори (ВИДЕО)

Риалити звезда се сгоди за милионерски син Пенелопе каза “да” на Иван Динев

Филмът за Силвио Берлускони препуска към екрана Режисьор е майсторът Паоло Сорентино

70 задържани на протест заради климатичните промени в Лондон

Георги Мамалев: Протестите няма да доведат до нищо добро

Сергей Лавров: „Турски поток“ може да мине през България и Сърбия

Последният ръководител на Комсомола: Промените през 89-а тръгнаха от самата БКП

Националните недоволни от съдията срещу Кипър: Трябваше да ни даде още две дузпи Според тях, шведският рефер е трябвало да отсъди поне още две дузпи

Спас Гърневски: Няма да има предсрочни избори, ГЕРБ ще управлява още два мандата Разполагаме с информация, че БСП участва в организацията на протестите, каза депутатът от мнозинството

„Инерком“ е подала уведомление в КЗК за придобиване на едноличен контрол върху фирмите на ЧЕЗ в България

В Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/, на основание чл. 24, ал. 1 от Закона за защита на конкуренцията /ЗЗК/, е постъпило уведомление, по което е образувана преписка № КЗК-537/2018 г., с което Комисията се уведомява за намерението на „ИНЕРКОМ БЪЛГАРИЯ“ ЕАД да придобие едноличен контрол (пряк и непряк) върху предприятия от корпоративната група на ЧЕЗ а.с. в Република България, а именно: „ЧЕЗ България“ ЕАД, София, ЕИК 131434768; „ЧЕЗ Разпределение България“ АД, София, ЕИК 130277958 и дъщерното му дружество „ЧЕЗ Информационни и комуникационни технологии България“ ЕАД, София, ЕИК 203517599; „ЧЕЗ Електро България“ АД, София, ЕИК 175133827; „ЧЕЗ Трейд България“ ЕАД, София, ЕИК 113570147, „Бара Груп“ ЕООД, София, ЕИК 120545968; и „Фри Енерджи проджект Орешец“ ЕАД, София, ЕИК 201260227, което може да представлява осъществяване на концентрация между предприятия по смисъла на Глава V от ЗЗК.

Това публикува КЗК на своя сайт.

Търговските дейности на участниците са, както следва:

Предприятията от групата на „Инерком България“ ЕАД се занимават с разнообразни търговски дейности, сред които са изграждане, поддръжка и експлоатация на фотоволтаични електроцентрали и производство и продажба на едро на електроенергия от такива централи.

„ЧЕЗ Електро България“ АД притежава три лицензии за дейности в енергетиката, както следва: лицензия за дейността „обществено снабдяване с електрическа енергия“ и координатор на специална балансираща група на територията на областите София-град, София област, Благоевград, Кюстендил, Перник, Плевен, Ловеч, Монтана, Враца, Видин, лицензия за дейността „търговия с електрическа енергия“ и координатор на стандартна балансираща група (географският пазар е най-малко национален), лицензия за дейността „доставка на електрическа енергия от доставчик от последна инстанция“ на територията на областите София-град, София област, Благоевград, Кюстендил, Перник, Плевен, Ловеч, Монтана, Враца, Видин, като осъществява стопанските дейности, включени в обхвата и на трите лицензии.

„ЧЕЗ Разпределение България“ АД притежава Лицензия за дейността „разпределение на електрическа енергия“ на територията на областите София-град, София област, Благоевград, Кюстендил, Перник, Плевен, Ловеч, Монтана, Враца, Видин, и осъществява всички дейности, възложени му в качеството му на оператор на електроразпределителна мрежа по Закона за енергетиката и подзаконовите актове по прилагането му. Географският пазар съвпада с лицензионната територия.

„ЧЕЗ Трейд България“ ЕАД притежава Лицензия за дейността „търговия с електрическа енергия“ и е координатор на стандартна балансираща група, като упражнява тези дейности в пълен обем. Географският пазар е най-малко национален.
„Фри Енерджи Проджект Орешец“ ЕАД е производител на електрическа енергия от фотоволтаична централа с мощност под 5 MW. Географският пазар е най-малко национален.

„Бара Груп“ ЕООД понастоящем не осъществява стопанска дейност.

„ЧЕЗ България“ ЕАД и „ЧЕЗ Информационни и комуникационни технологии България“ ЕАД предоставят информационни, комуникационни, управленски, консултантски, транспортни и други услуги на останалите предприятия от групата на ЧЕЗ в България.

Не се очаква операцията да засегне конкуренцията на съответните пазари. Ограничено (незначително) въздействие би могло да има върху националния пазар на производство и продажба на едро и вертикално свързания с него пазар на търговия с електроенергия.

Искането е КЗК да извърши преценка дали нотифицираната сделка представлява концентрация между предприятия, подлежаща на предварително уведомяване, и ако я счете за такава, да извърши оценка на концентрацията и да се произнесе с решение съгласно чл. 60, т.14 от ЗЗК, съответно чл. 82, ал.3, т.2 от ЗЗК, с което да я разреши безусловно, както и да постанови незабавно изпълнение.

В тази връзка на основание чл. 80, ал. 2 от ЗЗК всяко трето заинтересовано лице може да представи информация или да изрази своето писмено становище относно сделката и въздействието, което тя може да окаже върху ефективната конкуренция на съответния пазар в страната.

Становището следва бъде заведено в деловодството на КЗК в срок от седем дни от датата на публикуване на настоящото съобщение (26.06.2018 г.), като бъде подкрепено със съответни доказателства.

Съобщението е изготвено от уведомителя, като КЗК си запазва правото да се произнесе с окончателно решение след извършването на цялостна оценка на нотифицираната сделка.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

 1. пазарна икономика.
  хубавото е, че се видя, че боко и компания са голословни дърдорковци.

  1. Не, приятелю, бате ти хаджи бoкo не е голословен дърдорко, той е нагъл гьонсурат, лъжец, достоен за „Гинес“, ненаял се крадец и грабител!!! Защото истинският нов собственик на ЧЕЗ е именно той!!!! Ето ти още малко теми за размисъл:
   podoko.eu/?p=68
   podoko.eu/?p=81
   podoko.eu/?p=116
   podoko.eu/?p=468

  2. Не, приятелю, бате ти хаджи бoкo не е гoлocлoвeн дърдорко, той е нагъл гьонсурат, лъжец, достоен за „Гинес“, ненаял се крадец и грабител!!! Защото истинският нов собственик на ЧЕЗ е именно той!!!! Ето ти още малко теми за размисъл:
   podoko.eu/?p=68
   podoko.eu/?p=81
   podoko.eu/?p=116
   podoko.eu/?p=468

   1. Ха ха ха !
    Браво бе Тенев!
    Най-некадърният агент си!
    Дори една лъжа не можеш да измислиш!
    Ето какво пише под твоите странички – сайтът се самозастрахова, щото знае, че лъже:
    „Екипът на Под Око не разполага с ресурсите да проверява инфопрмацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността й. Възможно е тази статия да не е истина, затова всяка прилика с действителни лица и събития е случайна.“

    Тенев, мека китка си!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.