Инженери обучават нови кадри

Дейността на предприятието „Грейко Инженеринг” ООД в Горна Оряховица се разраства и това е наложило разширение на базата. Дружеството се занимава с проектиране, производство и търговия на пелетни горелки, котли, камини и съоръжения, оползотворяващи биомаса.

%d0%b3%d1%80%d0%b5%d0%b9%d0%ba%d0%be_2До скоро цеховете се простирали на над 2 декара застроена площ, но са изградени допълнителни халета на терен от над 1 декар. Внедрени са нови машини. Модерното оборудване включва лазер и с него в производството вече се използват общо три лазера. Заработили са нови абкант преса, гилотина и мотокар.

Амбицията на двамата инженери и собственици на „Грейко”- Милен Владков и Николай Цветанов е до края на годината да внедрят и заваръчен робот.

„Той може да заготвя възли и детайли, които се използват в производството на пелетни съоръжения. Роботът не заменя работници, но запълва липсата на кадри, което е сериозен проблем. Заради това инвестираме в обучението и осигуряваме стаж на възпитаници на Професионалната техническа гимназия „Васил Левски” в Горна Оряховица”, споделя Милен Владков.

%d0%b3%d1%80%d0%b5%d0%b9%d0%ba%d0%be_3Производството на предприятието е ориентирано към всякакви съоръжения, опазващи околната среда. Разработената и произвеждана от „Грейко Инженеринг” ООД горелка е по-добра от останалите на пазара с това, че може да работи ефективно и с по-евтино гориво като слънчогледови пелети.

Фирмата притежава патент , полезен модел по отношение на горивната камера и една заявка за патент. Дружеството дава работа на около 50 служители. Изделията са за вътрешния пазар.

Преди две години в конкурс за най-добра българска фирма в категорията „Микро и малка фирма“ второто място беше отредено на „Грейко Инженеринг“ ООД.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони