Ново кръгово кръстовище облекчава движението в Стара Загора

ГЕРБ и БСП не се разбраха за машините Червените обвиниха мнозинството в “трикове за печелене на време”

Ананиев: Взимате отпуска по време на карантината за коронавируса

Бургазлии защитават книжарница „Хеликон“

Търговец закла жена си и опита да се гръмне (обзор) Споделял с приятели, че жена му има любовник и ще я убие

Шефът на кризисния щаб: От днес пътниците от Италия и Китай ще попълват анкета с лични данни В момента у нас има 10-12 човека, които са под наблюдение, каза Мутафчийски

Първи заразен с коронавирус в Швейцария

Съвместно заседание на правителствата на България и на Гърция ще се проведе утре в Александруполис

Блокираната българка в хотел в Тенерифе: Не ни разрешават да излизаме

До 10 000 лв. ще струва на общините всеки километър път без винетка

Унищожиха невзривен боеприпас, открит край Ямбол

ВАР още от старта на идния сезон

Осъдиха 80-годишна варненка за телефонни измами Баба Веселинка паднала в капана след опит да прибере пари от прокурор

Стопанската академия е единственото българско висше училище със сертификат от Европейската комисия Той е за магистърска програма по митнически контрол

Президентът Радев: От правителството зависи въвеждането на еврото да бъде с икономическа и социална интеграция

Инженери обучават нови кадри

Дейността на предприятието „Грейко Инженеринг” ООД в Горна Оряховица се разраства и това е наложило разширение на базата. Дружеството се занимава с проектиране, производство и търговия на пелетни горелки, котли, камини и съоръжения, оползотворяващи биомаса.

%d0%b3%d1%80%d0%b5%d0%b9%d0%ba%d0%be_2До скоро цеховете се простирали на над 2 декара застроена площ, но са изградени допълнителни халета на терен от над 1 декар. Внедрени са нови машини. Модерното оборудване включва лазер и с него в производството вече се използват общо три лазера. Заработили са нови абкант преса, гилотина и мотокар.

Амбицията на двамата инженери и собственици на „Грейко”- Милен Владков и Николай Цветанов е до края на годината да внедрят и заваръчен робот.

„Той може да заготвя възли и детайли, които се използват в производството на пелетни съоръжения. Роботът не заменя работници, но запълва липсата на кадри, което е сериозен проблем. Заради това инвестираме в обучението и осигуряваме стаж на възпитаници на Професионалната техническа гимназия „Васил Левски” в Горна Оряховица”, споделя Милен Владков.

%d0%b3%d1%80%d0%b5%d0%b9%d0%ba%d0%be_3Производството на предприятието е ориентирано към всякакви съоръжения, опазващи околната среда. Разработената и произвеждана от „Грейко Инженеринг” ООД горелка е по-добра от останалите на пазара с това, че може да работи ефективно и с по-евтино гориво като слънчогледови пелети.

Фирмата притежава патент , полезен модел по отношение на горивната камера и една заявка за патент. Дружеството дава работа на около 50 служители. Изделията са за вътрешния пазар.

Преди две години в конкурс за най-добра българска фирма в категорията „Микро и малка фирма“ второто място беше отредено на „Грейко Инженеринг“ ООД.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.