Свищов и Зимнич работят по проект за близо 1 млн. евро

Приказката на Алек и Хилария Болдуин Двамата отпразнуваха 8 години любов

Отнемат българското гражданство на лица, които не са поддържали инвестиции

30 г. затвор при строг режим за четворното убийство с особена жестокост с Каспичан

Осъдиха бивш служител на ДАИ за подкуп

Условна присъда и глоба за пиян моторист, карал с чужди номера

Обявиха Тер Щеген за светец

Изписват най-малкия пациент на 4 месеца с морбили от болница „Св. Анна“ в София

Откраднаха 1 тон кабел за високо напрежение

Задържаха млад мъж за продажбата на 1 тон краден ечемик

Парламентарната правна комисия прие правила за избор на нова ЦИК

32 са вече случаите на морбили в страната

Осъдиха двама роми, затрили самотник по идея на лихвар Убийци и подбудител си признаха вината, за да получат по-леки наказания

Правната комисия отложи гласуването за връщане прага на преференциите на 7%

Свищовският състезател Ясен Тодоров с бронзов медал от Държавно първенство по киокушин карате

Инженери обучават нови кадри

Дейността на предприятието „Грейко Инженеринг” ООД в Горна Оряховица се разраства и това е наложило разширение на базата. Дружеството се занимава с проектиране, производство и търговия на пелетни горелки, котли, камини и съоръжения, оползотворяващи биомаса.

%d0%b3%d1%80%d0%b5%d0%b9%d0%ba%d0%be_2До скоро цеховете се простирали на над 2 декара застроена площ, но са изградени допълнителни халета на терен от над 1 декар. Внедрени са нови машини. Модерното оборудване включва лазер и с него в производството вече се използват общо три лазера. Заработили са нови абкант преса, гилотина и мотокар.

Амбицията на двамата инженери и собственици на „Грейко”- Милен Владков и Николай Цветанов е до края на годината да внедрят и заваръчен робот.

„Той може да заготвя възли и детайли, които се използват в производството на пелетни съоръжения. Роботът не заменя работници, но запълва липсата на кадри, което е сериозен проблем. Заради това инвестираме в обучението и осигуряваме стаж на възпитаници на Професионалната техническа гимназия „Васил Левски” в Горна Оряховица”, споделя Милен Владков.

%d0%b3%d1%80%d0%b5%d0%b9%d0%ba%d0%be_3Производството на предприятието е ориентирано към всякакви съоръжения, опазващи околната среда. Разработената и произвеждана от „Грейко Инженеринг” ООД горелка е по-добра от останалите на пазара с това, че може да работи ефективно и с по-евтино гориво като слънчогледови пелети.

Фирмата притежава патент , полезен модел по отношение на горивната камера и една заявка за патент. Дружеството дава работа на около 50 служители. Изделията са за вътрешния пазар.

Преди две години в конкурс за най-добра българска фирма в категорията „Микро и малка фирма“ второто място беше отредено на „Грейко Инженеринг“ ООД.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.