Арестуваха грък, пакетирал и продавал незаконно кафе на едро

Десислав Чуколов: АТАКА е категорично против сделката с американците за F-16

Кола блъсна диво прасе на пътя София-Варна край Търново Движението в района е затруднено

Евакуираха самолет на „Шереметиево“ заради странен мирис и задимяване в пилотската кабина Осем души са пострадали

Парламентът отхвърли предложението на БСП за отлагане на сделката за F-16 за 6 месеца

Теменужка Петкова извърши промени в ръководството на БЕХ Новият изпълнителен директор на енергийния холдинг е Жаклен Коен

Борисов подкара катер във Варна (ВИДЕО) Добре е, че икономиката тегли напред, за да можем да отделяме средства за модерна техника, заяви премиерът

Вулканът Етна се активизира

Парламентът удължи работното си време до приемане на точките, свързани със сделката за F-16

Министър Горанов: Имам доверие за всичко на директора на НАП, освен за информационната сигурност

Домашен арест и обвинение за рецидивист, крал халва Апашът е рекордьор са 20 криминални и съдебни регистрации

БСП настоява премиерът Борисов да присъства на дебатите за F-16

Велизар Енчев за определението „северномакедонци“: Те имат комплекси по отношение на своята измислена нация и история, която е на 90% присвоена от българската

Министър Ангелкова: Българският туризъм трябва да е национална кауза

Евтим Костадинов, баща на арестувания зам.-шеф на фонд „Земеделие“: Синът ми не познава Миню Стайков

Инж. Мирослав Мазнев, КСБ: Асфалтът храни страшно много Помолихме премиера да не се огъва от политическо говорене, каза изпълнителният директор на строителната камара

Днес е един от трудните дни за строителите – вместо да сме на обектите, излязохме с машините, за да покажем, че не може повече така. Това каза на брифинг в Министерския съвет изпълнителният директор на Камарата на строителите в България (КСБ) инж. Мирослав Мазнев.

„В последните дни бяхме подложени на безпрецедентен натиск, оклеветяване както пред обществото, така и пред европейските институции. За съжаление, някои хора, търсейки да градят политически аванс, давайки си по този начин път за своето политическо развитие, стъпиха върху бъдещето на 250 хил. работници и цял един строителен бранш, злепоставяйки го и поставяйки го под спирането на едно голямо финансиране, което всеки момент би трябвало да започне да бъде усвоявано”, заяви инж. Мазнев.

„Днес е един от трудните дни за българските строители, когато вместо да сме на обектите излязохме с машините, за да покажем, че не може повече така”, добави той и уточни, че при проведената среща с премиера са чути неща, които правителството прави във връзка с това, което и строителите поставят като основни изисквания – стабилност и спокойствие на сектора. „Проблемите с разплащанията и решаването на някои възлови от тях на този МС са били решение. Изказахме благодарност. Същевременно поставихме и няколко въпроса”, каза инж. Мазнев.

„Думи като тези, че асфалтът не се яде, че санирането е само с капещи сгради – уронват престижа в една политическа игра и те не са толкова верни и го знаят хората, които ги говорят. Асфалтът храни страшно много. Санираните сгради дават топлина и спокойствие на хиляди хора. По този начин излязохме виновни ние“, заяви инж. Мирослав Мазнев. „Това безпочвено говорене, че нещо тук в България с европейски пари се строи некачествено, съсипват не само сектора, но и се руши държавността. Помолихме премиера да не се огъва на политическо говорене”, коментира той.

Инж. Мазнев заяви, че целта е да се работи качествено, да има ред, порядък и закони за по-добрата работа на целия бранш. „Търсим подкрепата на цялото общество. Получихме над 60 хил. подписа в подкрепа за кратък период от време. Ние сме хора, които градим, а не рушим“, каза още инж. Мирослав Мазнев и допълни, че строителите имат прости и разбираеми послания, като призова те да не бъдат политизирани.

„Строителният бранш в България, както и членовете на Камарата на строителите в България, са партньор на МРРБ, не само в пътния бранш като изпълнители в АПИ, а и по изпълнението на дейностите по всички оперативни програми“, посочи министърът на регионалното развитие и благоустройство Петя Аврамова. „Те са изпълнители по ОП „Региони в растеж“ с бенефициенти общините, по Националната програма за енергийна ефективност“, допълни министър Аврамова.

„От строителния бранш очакваме мобилизация по проектите, които ще изпълняват като бенефициенти ВиК операторите в България“, каза още тя. „За нас е важно строителният бранш в България да има капацитет да изпълни дейностите по оперативните програми. А ние, които управляваме обществените средства ще бъдем безкомпромисни по отношение на качеството и на сроковете на изпълняваните строителни дейности“, заяви Петя Аврамова.

„Строителният бранш в България трябва да бъде подкрепен от всички, защото това са хора, които живеят и работят в България“, посочи Аврамова. „Всички трябва да бъдем отговорни браншът да е силен, така че качествените и добрите строители да не напускат България и да не работят в чужбина“, обяви регионалният министър

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (9)

 1. Ти умнико не си ли чул,че клиентът винаги има право? Еди асфалт не можете да положите като хората.

  1. Всеки от нас е имал проблеми с „майстори“ в къщи. Но познавам и истински майстори, без кавички. Да се хвърлят ругатни срещу всички строители е все едно да се ругаят всички българи.

   1. „Русофоб“, този е единствения ти нормален и правилен коментар, от много време. Надявам се да не е последният.

 2. инж. Мазнев запуши бездънната яма от лъжи на Йончева и Нинова. Няма да ги чуете вече двете кукумявки да „подкрепят“ протеста на строителите. Мръсни фашистки отрепки!

 3. ВИЕ СТЕ ХОРАТА НА БОКУ, ДЕТО УСВОЯВАТ ЕДНИ ПАРИ И ПОНЕЖЕ ПОЛОВИНАТА И ПОВЕЧЕ ПАРИ НЕ ОТИВАТ ВЪВ СТРОЕЖА,А В НЕЧИИ ДЖОБОВЕ-ВИЕ ГЕРБЕРАСТКИТЕ СВИРКИ СТЕ ОТГОВОРНИ, АМА БОКУ Е НЕВИНЕН, ТЯ САМО КУРнЕЛА И йОНЧЕВА СА ВИ ВИНОВНИ, ЧЕ КАЗВАТ ИСТИНАТА???

 4. DAAA ASFALTYT STANA DEBELATA FILIQ S S MAS KOQTO XRANI AMA SAMO GERBADJII

 5. Мазния, кого рани асфалта, вас крадливите некадърници или бибитко и шайката му?

  1. Като не щеш асфалт си стой в тайгата, пий си препарата за вана и не се занимавай с нас.

  2. руси, много ми е интересно какво пиеш ти? Такива психично болни ора като тебе трябва да си имат специална химия. А в най-добрия случай трябва да ви държат изолирани от света, за да опазят хората от некоя беля.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.