Инициират референдум за втория лифт в Банско

Валери Симеонов отново вкарва за гласуване промените в Закона в горите

От сдружението "Бъдеще за община Банско" имат намерение да инициират местен референдум за изграждане на втората кабина. Това заяви пред БНР Димитър Русков, който е общински съветник и представител на сдружението. Според него решението на съда е взето под натиска на зелените, за да не протестират.

Дали ще бъде организиран чрез подписка или през общината ще се реши допълнително. На въпрос кога ще се случи това, той отговори, че ще е в най-скоро време. Туристическа и ски зона Банско е в землището на общината и за нея има приет още от 2001 г. териториално устройствен план.

Псевдоприродозащитниците избързват с радостта си от съдебното решение, което обрича Банско на вечни опашки пред единствения лифт. Аз ще инициирам промени в законодателството, които ще дадат възможност за развитие на зимния туризъм в планините. Туризмът е най-бързият начин за вдигане на доходите. Не е нормално в България да има над 30 % защитени територии, докато в европейските държави те са 10-12%. Това заяви пред БНТ Валери Симеонов на въпрос какво ще се случи след съдебното решение за Пирин.

Отново ще вкарам за гласуване в НС промените в Закона в горите. Поради честите смени на правителства и недостатъчната твърдост на управляващите, зелените са се възползвали и на практика те са писали Закона за горите. Там се изискват промяна на предназначението на горските територии, което им дава възможност да бавят проектите с 10, 15 години. Еуфорията им е доста прибързана", каза още Симеонов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България