ВСС прие оставката на Красимир Влахов

СГС даде ход на делото срещу Йоан Матев

Отиде си Георги Марков

Как един посланик застава зад истината Меглена Плугчиева оборва неверни публикации за България в “Нойе Цюрхер цайтунг”

Турски военни самолети са извършили 42 нарушения на гръцкото въздушно пространство

850 000 лева идват в Сливен за подкрепа на деца с увреждания и семействата им

Над 20 % от варненските ученици отиват в западни ВУЗ-ове Англия, Холандия и Дания са най-предпочитани дестинации

Оперираха Делио Роси

Варненци пак искат паметен знак на Пламен Горанов

Ръководителят на Районната прокуратура в Пазарджик Георги Кацаров е подал оставка

Елена Йончева ще съди Цветан Цветанов за клевета

Радев се срещна с представители на Съюза на офицерите от резерва

Родителите на убития в Борисовата градина Георги поискаха 400 хил. лв. обезщетение

Общинари ще улесняват пенсионери по селата за данъците

Фирма, ремонтирала общински обекти, на съд за укрити данъци

Иновативни решения за подпомагане жертвите на сексуално насилие представят в Пловдив

Иновативни решения за подпомагане жертвите на сексуално насилие ще бъдат представени във вторник в Пловдив от представители на фондация „Джендър алтернативи”. Те съвместно със свои партньори от южноирландския град Корк разработват съвместен проект, чиято основна цел е да подобри транснационалното сътрудничество между Ейре и България чрез трансфер и въвеждане на социални иновации и модели за активно социално включване и равни възможности за уязвимите групи.

В рамките на проекта ще бъдат проучени и анализирани две конкретни социални иновации, прилагани в Южна Ирландия: “Център за жертви на сексуално насилие” и “Кризисна мрежа при сексуално насилие (RCNI)”. На база проучването ще се извърши трансфер на тези практики чрез разработване и прилагане на четиримодулна програма. Тя включва обучителна визита в град Корк; обучение на 12 обучители да прилагат модела; обучителни семинари за представители на релевантни институции и организации и пилотиране на двете иновации в Пловдив. Иновативните практики ще бъдат популяризирани у нас чрез провеждане на 3 информационни дни и национална конференция.

Съвместният българо-ирландски проект е логическо продължение на усилията на фондация „Джендър Алтернативи” за подкрепа на лица, пострадали от насилие и дискриминация и ще бъде осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”2014-2020, съфинансирана от Европейския социален фонд на ЕС.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.