Дуейн Джонсън „Скалата“ се ожени

Дете и младеж са в болница след катастрофа

Откриха болно от африканска чума прасе и над Перущица

Задържаха полицай, взел 850 лв. за да скрие призовка за превишена скорост до изтичане на давността

Повдигнаха обвинение на собственика на депото за отпадъци, запалили се под магистрала „Струма“

Меган и Хари замениха Испания с Франция

Президентът Радев назначи бивш лидер на младежкия СДС за началник на кабинета си Годините в синия комсомол липсват в разпространената от "Дондуков" 2 биография на Калоян Методиев

С 630 нови дървета обогати зелената среда Общината в Търговище

Две жени от Каварна станаха жертви на телефонни измами

Потушен е пожарът между софийските села Реброво и Владо Тричков

15-годишно момче е в болница със счупена челюст след побой в Добрич

„Росатом“ подаде заявление за стратегически инвеститор по проекта АЕЦ „Белене“

Започва проверка в Спешния център в Сливен заради смъртта на 7-годишното дете от Сотиря

Два нови социални центъра разкрива община Велико Търново Те ще подпомагат лица с психични разстройства и тежки множествени увреждания

Храните, които не подозирате, че може да съхранявате във фризера Сред тях са ядките, доматеното пюре и кафените зърна

Инспектират безопасността и условията за сигурност в училищата в Търновско

Общинска комисия от експерти проверява безопасността и условията за сигурност в училищата във Велико Търново и населените места от общината. ОУ „Димитър Благоев”, ОУ „П. Р. Славейков”, ОУ „Патриарх Евтимий” и СУ „Емилиян Станев” са първите учебни заведения, в които са извършени инспекции. Експертите правят огледите под ръководството на заместник-кмета на община Велико Търново проф. Георги Камарашев.

„Обекти на проверката са входовете на сградите, пропускателния режим и ред, състоянието на техническата и материална база в дворовете и площадките – спортни и детски съоръжения, огради и др. За всяко училище се съставя подробен доклад, а при нужда от предприемане на мерки на ръководството се издава предписание, което следва да бъде изпълнено до началото на учебната година.

Едно от направленията за намаляване на жертвите при пътнотранспортни произшествие в Националната стратегия за подобряване на безопасността на движението по пътищата е повишаване на знанията и уменията на децата и младите хора“, информираха от кметството в старата столица.

Сигурността на пътя е водеща тема и по време на детската полицейска академия, която се провежда в младежките клубове в 19 населени места от община Велико Търново. Предстои провеждането на широка кръгла маса, с цел набелязване на допълнителни мерки срещу пътния травматизъм, на която ще бъдат поканени представители на всички отговорни институции и неправителствени организации.

 

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.