Инспектори преследваха бракониери край Монтана

Нарушителите катастрофирали и заровили в земята такъмите си

Служители на Изпълнителната агенция по риболов и аквакултури /ИАРА/ в Монтана засякоха двама бракониери при нелегален риболов в язовир „Огоста”. При опит да бъдат проверени обаче нарушителите избягали и катастрофирали. По-късно незаконните рибари са открити от полицията.

Екшънът на брега на огромния водоем се разиграл към края на миналата седмица, когато през нощта инспектори от рибната агенция при обход забелязали двама мъже да спускат гумена лодка във водата край монтанското село Горно Церовене. Служителите изчакали нощните риболовци да излязат на брега, но на сушата бракониерите не се подчинили на инспекторите, скочили в „Ситроен” и дали газ.

При бягството нарушителите се ударили в дърво, но успели да се измъкнат. Инспекторите информирали за инцидента МВР и пазителите на реда установили бегълците - Пламен Т. – Видрата от Монтана, и Петър П. от Горно Церовене.”

На бракониерите са съставени актове за незаконен риболов и възпрепятстване на проверка. При претърсване на района открихме скрити в изкопани в земята дупки 4 хрилни мрежи с обща дължина 300 метра, гумена лодка и гребла. Уредите са конфискувани”, каза Валери Спасов от агенцията по рибарство.

Двамата мъже са част от нагла бракониерска група, начело с Видрата, която от години вилнее в язовир „Огоста” и района. При всеки опит за проверка нарушителите бягат с коли и изхвърлят такъмите си. Срещу Видрата има 10 влезли в сила наказателни постановления, но санкциите не го спират, споделиха местни рибари. Материалите по случая са предадени на районна прокуратура.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право