Инфаркт е убил психично болния, издъхнал при опит да му сложат белезници

Инфаркт на миокарда е причината за смъртта на 54-годишния психично болен мъж, който издъхнал пред болницата в Разград , при опит на полицаи да му сложат белезници и да спрат буйствата му.

Това стана ясно след аутопсията на мъжа. При нея е установено, че болният, който бил много едър, страдал от сърдечна недостатъчност, имал увреждане на сърцето и други проблеми, които са довели до кончината му.

Както „Труд” съобщи, Окръжна прокуратура в Разград възложи следствието да се заеме със смъртта на болния мъж. Той починал пред очите на свидетели в петък по обед. Малко преди това близки го отвели на психиатър, който преценил, че пациентът трябва да бъде вкаран в специализирана болница за лечение заради криза.

Мъжът буйствал пред болницата и Спешна помощ преди да успеят да го качат в автомобил, който трябвало да го откара за лечение. Били повикани полицаи. Докато те слагали белезниците на едната ръка на пациента, той се свлякъл пред очите им. Посинял и издъхнал. Опитите да го реанимират в спешна помощ не дали резултат.

Коментари

Задължително поле