Втори шанс за втората пенсия Обмислят удължаване на срока за прехвърляне на парите от частните фондове в НОИ

Силите на Халифа Хафтар свалиха турски боен дрон

Трети сме по малък държавен дълг

Три приоритета за развитие на Югозапада до 2027 г., София и Благоевград – центрове на растеж

Васил Велев: ВиК дружествата по места са касички за общинските коалиции

Хазартните игри облагани по различен начин (обзор)

Облагане при отдаване на стаи от апартамент на туристи

Националната лотария е 100% законна, държавното тото е безхаберно

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 23 януари 2020

Военното министерство: Няма да строим на територията на резиденция „Лозенец“

Няма добри пътища до туристическите атракции

До 200 хил. лв. глоба за нелегално гориво (обзор)

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 23 януари 2020 г.

Румен Радев: Израел превръща пустинята в градина, България върви в другата посока

Само през януари в „Левски“ са вкарани над 2 млн. лв.

Информационна кампания за санирането се проведе в Благоевград

Община Благоевград организира и проведе информационна кампания на тема „Енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради“.

В кампанията, по Инвестиционен приоритет „Енергийна ефективност в административни и жилищни сгради“, Приоритетна ос 1 на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., участваха заместник-кметът по европейските проекти и програми Зорница Кралева, която представи заложените дейности програмата, инж. Емилия Тунева, заместник-кмет по строителство и сигурност и Иво Николов заместник-кмет по икономика и финанси, съобщиха от общината.

По време срещата Мария Грозданова, директор на Дирекция „Европейски проекти и програми“, разясни основните дейности, които се финансират по програмата, стъпките, по които се кандидатства, както и необходимия пакет от документи. Акцент беше поставен и върху критериите за допустимост на сградите.

„Допустими са масивни многофамилни жилищни сгради, проектирани преди 26 април 1999 г., в 39-те града от 1-во до 3-то йерархично ниво, които са извън обхвата на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, стана ясно на срещата. Допустими са и многофамилни жилищни сгради до 35 самостоятелни обекта, включително с жилищно предназначение, строени по индустриален способ: ЕПЖС (едропанелно жилищно строителство); ППП (пакетно-повдигани плочи); ЕПК (едроплощен кофраж); пълзящ кофраж и разновидностите им в 39-те града от 1-во до 3-то йерархично ниво, които са извън обхвата на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради“, каза Мария Грозданова.

Пълен пакет документи може да бъде изтеглен на посочения линк – http://www.blgmun.com/files/Ukazania-proekti.zip, както и да бъдат взети от деловодството на община Благоевград.

Крайният срок за подаване на заявления за интерес и финансова помощ е 15.02.2019 г., а краен срок за подготовка на проектни фишове и внасянето им за оценка от работната група е 23.02.2019 г., стана ясно още на срещата.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.