Пазят „Тича“ за „Левски“

Мачовете и спортът по телевизията днес, петък, 21 февруари 2020

Дневен хороскоп на Алена за петък, 21.02.2020

На 21 февруари 2020 да почерпят

„Интер“ взе своето в Разград и с помощта и на ВАР

Златото със 7-годишен рекорд

Спряха движението на тирове по АМ „Хемус“ при км 34, в посока Варна

Божинов започва на чисто в Италия

Google пусна новата версия на Android

Български тираджия опитал да подкупи италиански полицаи с ракия и суджук

Разследват само две къщи за гости в Еленския Балкан Собствениците ползвали 600 000 лева европари не по предназначение

Лондонската полиция: Атаката в джамията не е тероризъм

До 10 980 лв. заплата за шеф в държавна фирма Годишните бонуси ще бъдат до около 40 хил. лв.

Шефът на спортния тотализатор: Бяхме пред катастрофа заради игрите на Божков Няма да бъдем по-слаби, нито в дизайн, нито в класата на игрите, обеща Дамян Дамянов

БСП-София ще отбележи Деня на защитника на Отечеството с поднасяне на венци и цветя на два паметника

Инфраструктура, свързаност и образование са приоритетите в Бюджет 2020 на Велико Търново Проектната финансова рамка е за 96,6 милиона лева

96,6 милиона лева е проектната рамка на Бюджет 2020 на Община Велико Търново. Стойността е рекордна и отразява устойчивата тенденция на развитие на старопрестолния град и общината.

Финансовият план на общината бе представен пред обществеността, а общественото обсъждане продължи близо два часа. Проектът за бюджет и инвестиционна програма, която е в размер на 36,6 милиона лева, бяха презентирани от заместник-кметовете на Велико Търново Снежана Данева-Иванова и проф. Георги Камарашев, както и от директора на общинската дирекция „Бюджет и финанси“ Мариян Маринов.

Развитие на публичната инфраструктура и възможности за свързаност на хората, както и атрактивна образователна среда с все по-добри условия за децата и младите хора са основните приоритети на бюджета и инвестиционната програма.
Прогнозната на стойност на капиталовите разходи за всички възможни инвестиции в инфраструктурни обекти е 23 млн. лева. Сред приоритетните дейности са основен ремонт и изграждане на подземна и надземна инфраструктура, обновяване на градска среда в кварталите и населените места от общината.

Планираните капиталови разходи в ресора на образованието са за над 3 милиона лева. Активно се работи по изграждането на новата детска градина за 120 деца в кв. „Зона Б“, по основния ремонт на СУ „Емилиян Станев“, предстои стартиране на строителството на втория корпус на ДГ „Здравец“, както и обновяване на други детски градини.
В проекта Бюджет 2020 са увеличени са средствата за всички функции, като най-сериозен е ръстът за образование – с 4,5 милиона лева повече от миналата година.

Расте издръжката и в ресори здравеопазване, социални дейности, култура – за читалища, библиотеки, музеи и др. С близо 3, 8 милиона лева ще дофинансиране редица дейности – издръжка на училища и детски градини, детски ясли, пенсионерски клубове, спорт и др.

Община Велико Търново управлява 18 проекта на обща стойност 48 милиона лева, финансирани по европейските програми. Сред най-големите от тях, чиято реализация предстои през годината, са за интегриран градски транспорт, за обновяване на близо 13 км улици и пътна мрежа, за изграждане на нов комплекс за социални услуги за хора с увреждания и др.

Предстои оценка на проектите за превръщането на бившия пионерски дом в съвременен Младежки център, като е заложен и основен ремонт на сградата, за реконструкция на Музей „Възраждане и Учредително събрание“, за разширяването на Мултимедийния посетителски център и др.

Проектът за Бюджет и Инвестиционна програма 2020 предстои да бъде приет на сесия на Великотърновски общински съвет.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.