Иран ще продължи военната си експанзия

Рохани: Враговете ни сами признават поражението си

Ние никога не сме и никога няма да искаме разрешение от някого, за да развиваме нашия ракетен арсенал или да продължим да следваме пътя си към военно могъщество. С тези думи президентът на Иран Хасан Рохани приветства в понеделник десетките хиляди души, събрали се на площад “Азади” в Техеран, за да отбележат 40-ата годишнина от ислямската революция в страната, предаде Ройтерс.

“Няма да позволим на Америка да излезе победител... народът на Иран изпитва и още ще изпитва икономически трудности, но ще съумеем да преодолеем проблемите като си помагаме един на друг”, подчерта иранският държавен глава.

Юбилеят от ислямската революция идва на фона на растящи цени, недостиг на някои основни хранителни продукти и висока инфлация, които провокираха вълни от протести последните месеци в големите ирански градове. Преди година американския президент Доналд Тръмп взе решението да оттегли едностранно САЩ от подписаното през 2015 г. споразумение между Иран и международната общност за прекратяване на ядрената програма на Техеран и да възстанови част от санкциите върху режима.

“Светът видя, че когато Иран реши да помогне на народите на Сирия, Ирак Ливан, Палестина и Йемен, те постигат победа. Враговете ни вече сами признават поражението си”, заяви още Хасан Рохани пред екзалтираното множество.

Коментари

Задължително поле