Спипаха измамник с чужд документ за самоличност С него познайникът на полицията взел от куриерска фирма пратка, адресирана до друго лице

Каракачанов: Трябва да се навакса с маски и ръкавици за армията, за да се изпълни разпореждането

Охранителна полиция: Няма да се правят компромиси за хора без маски Съставени са 102 акта за неспазване на мерките

Заловиха моторист, прегазил полицай при опит да осуети проверка

За 400 000 евро продадоха бъги на Стив Макуин Офроудърът е сниман във филма "Аферата Томас Краун"

Респираторни апарати за българските болници дарява „ВП Брандс Интернешънъл“ Безвъзмездната помощ е на стойност 300 000 лева

Задържаха пастор за нарушаване на карантината във Флорида

Сачева: Няма нужда от прекомерни икономически мерки още на 18-тия ден от извънредното положение

Кметът на Банско: Карантината беше наложителна

ООН прие четири резолюции с безпрецедентна писмена процедура

Дончев: Ако се наложи, няма да се поколебаем да вземем още по-строги мерки срещу коронавируса

Застреляха журналистка в Мексико

Цената на петрола се покачи до 23,19 долара след договорка за сътрудничество между Тръмп и Путин

Антон Вълев, Нацонална аптечна камара: Маски с висока степен на защита няма

За някои пандемията е добре дошла Отворените общества се затвориха

Ирландският парламент разреши абортите

„Исторически ден за Ирландия“ – така премиерът Лио Варадкар определи решението на парламента да узакони абортите. Ирландският парламент прие закон, с който бременност до 12-а седмица ще може да бъде прекъсната. Досега всяка година стотици жени от ревностната католическа държава бяха принудени да пътуват до Великобритания, ако желаят да направят аборт.

След 9 часа дебати и 200 дни след референдума, при който над 66 процента от ирландците одобриха либерализацията на абортите, ирландският парламент узакони прекратяването на нежелана бременност, информира БНТ. Досега това беше забранено от конституцията.

След като законът бъде подписан от президента, в Ирландия ще може да се прави аборт до 12 седмица от бременността, както и при опасност за живота и здравето на бременната жена или при доказани увреждания на плода. Появиха се коментари, че законът не е достатъчно либерален, след като всички 60 предложения за поправки бяха отхвърлени от депутатите.

Здравният министър приветства историческото решениe и го определи като успешен край на битка, водена от ирландските жени в продължение на 35 години. Очаква се законът да влезе в сила от 1 януари. Досега средно 3000 жени годишно пътуваха до Великобритания, за да прекратят нежелана бременност.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.