Искат Жан Виденов за водач във Варна

Жан Виденов бе сред гостите на конгреса на партията на Николай Малинов “Възраждане на Отечеството” в софийското село Мрамор.

Иван Атанасов: Мотото ни е “Справедливост”

Има вероятност Жан Виденов да приеме да води листата на коалицията “Ляв съюз за чиста и свята република” във Варна, коментираха пред “Труд” от новата формация. Така Виденов ще се изправи в морската столица срещу Корнелия Нинова и Татяна Дончева.

“В понеделник ще имаме Коалиционен съвет, мотото ни за кампанията ще е “Справедливост”, каза пред “Труд” лидерът на Съюза Иван Атанасов. Самият Атанасов ще е водач на 2 листи и има опция той да е пръв в т. нар. лидерски 25 МИР, а вече е сигурно, че Виденов ще води една от пловдивските.

Междувременно формацията на Николай Малинов “Възраждане на Отечеството” проведе своя конгрес в село Мрамор. “Ще настоявам в листите на челни позиции да са проф. Боян Дуранкев и доц. Валентин Вацев”, посочи пред “Труд” Малинов.

Самият Малинов бе в Санкт Петербург, където е разговарял с Андрей Климов от партията на Владимир Путин “Единна Русия”, а формациите подготвят проект за междупартийно сътрудничество.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика