Искат мерки срещу сивата икономика

Европейската петролна асоциация FuelsEurope призова правителствата на 28-те страни от ЕС да вземат строги мерки срещу сивата икономика. В позиция, публикувана на сайта на асоциацията и изпратена до първия зам.-председател на ЕК Франс Тимерманс, се подчертава, че “във връзка с продължаващия дебат върху сивата икономика в някои страни от ЕС, FuelsEurope очаква от правителствата да гарантират, че легалният бизнес, работещ в пълно съответствие с фискалните регулации, не понася щети от незаконни доставки на горива, за които не са заплатени съответните данъци”.

“Призоваваме всички правителства в ЕС да предприемат строги мерки, за да предотвратят облагите, които незаконният бизнес извлича от неефективни фискални регулации за сметка на бизнеса, опериращ легално, в съответствие със закона и в полза на обществото”, се казва в позицията.

FuelsEurope обединява 41 мултинационални нефтопреработвателни компании от ЕС, които осигуряват 270 млрд. евро данъчни постъпления в бюджетите на страните-членки. През пролетта на тази година асоциацията организира у нас конференция “Стратегия на рафиниращата индустрия до 2050 г.”.

Коментари

Задължително поле