Искрен Веселинов: ВМРО няма да допусне гласуване по пощата

Кадър от БНТ

ВМРО няма да допусне гласуване по пощата. Това заяви депутатът от Обединени патриоти Искрен Веселинов в коментар относно поисканите от президента Румен Радев промени в Изборния кодекс преди вота на 4 април. 

"Гласуването по пощата може да съществува тогава когато е гарантирана националната сигурност и когато е гарантирано, че корупционните практики в изборите са прекратени. Когато един съседен диктатор може да ти генерира вот, това е заплаха за националната сигурност", каза Веселинов.

Това е едно желание на президента да се хареса на външните българи, а не осъзната стратегия за осигуряване на мноизинство в следващия парламент.

Според Веселинов е абсурдно парламентът да успее да приеме промените в оставащото време. "Това противоречи не само на изискванията на Венецианската комисия, но и на всеки здрав разум, който изисква такива мащабни промени да се обсъждат от обществото и да има задълбочен дебат по тях.

Това са хвърлени идеи на вятъра с цел да се хареса на някого. На кого иска да се хареса президентът нека да отговори той, призова депутатът. 

https://www.facebook.com/VeselinovIskren/videos/444440050261888

Коментари

Задължително поле