Ислямист наръга двама души и куче в Австралия

Снимка: Архив

В Австралия 29-годишен французин наръга жена от британски произход и рани двама души в хотел в малкия град Таунсвил. Полицията потвърди, че мъжът е крещял "Аллах е велик!" по време на атаката си, информира БНТ.

Нападателят е бил в Австралия с валидна туристическа виза и е нямал никакви известни връзки с терористични организации. Заметник-комисарят на местното полицейско управление Стив Голшевски потвърди пред медиите, че 29-годишният мъж е крещял екстремистки лозунги по време на атаката си.

"Човекът е действал сам, той е посетител в Австралия и няма никакви местни връзки, но разследването е в ход. Полицията не търси никой друг във връзка с този инцидент. Следствието на този етап сочи, че е направил коментари от екстремистки характер и е използвал фразата "Аллах е велик" при ареста си", потвърди Голшевски.

Освен жената, в атаката е загинало и куче. Ранени са двама души, единият от които е 30-годишен британец, който е в болница в критично състояние. Полицията не даде никакви подробности относно вторият ранен при нападението, но увери местната общност, че не се намира под никаква заплаха.

Коментари

Задължително поле