Испания отряза стачкуващите футболни националки

Вестник Marca съобщи, че 15 футболистки са се отказали от националния отбор на Испания по футбол в резултат на удължаването на договора на треньора Хорхе Вилда, подкрепен от Луис Рубиалес, след като група футболисти поискаха уволнението му след Европейското първенство. Към момента не е известно кои са футболистките.

Самата федерация излезе с изявление, в което потвърди новината и защити работата на треньора. „Кралската испанска футболна федерация съобщава, че през целия ден е получила 15 имейла от 15 играчи на женския старши футболен отбор, случайно всички с една и съща формулировка, в които те заявяват, че текущата ситуация ги засяга „значително“ в тяхното „емоционално състояние“ и в „здравословното им състояние“ и че „ако не се промени“, те се оттеглят от испанския национален отбор“, обяснява федерацията в изявление.

"Федерацията няма да позволи на играчите да поставят под въпрос приемствеността на националния селекционер и неговия треньорски щаб, тъй като вземането на тези решения не попада в техните правомощия. Федерацията няма да признае какъвто и да е вид натиск от който и да е играч за приемане на спортни мерки. Този тип маневри далеч не са образцови, извън ценностите на футбола и спорта са и са вредни", допълва от федерацията.

Изявлението завършва с уверението, че "играчите, които са подали оставка, ще се върнат в националния отбор в бъдеще само ако приемат грешката си и поискат прошка".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят