Бургас отново има зоопарк с лемури и камили Любимецът на децата от миналото - Пешо маймуната, е препариран

Сани Жекова слиза от сноуборда

Лека кола пламна на Четвърти километър в София Пожарът стана в час пик, което причини огромно задръстване

С 200 хил. се увеличават хоспитализациите годишно 3% от парите за здраве са за превенция, 80% - за лечение

Калоян Паргов: Фандъкова да използва влиянието си, за да спре отпадането на „кафявата“ добавка. Това застрашава съществуването на Топлофикация София

Министър Ангелкова и представители на 12 руски региона участваха в кръгла маса за туризма в Търново

Министърът на културата Боил Банов в Истанбул: Литературата е ключ към добрите ни отношения с Турция

Григор издържа сет срещу Надал

Патриарх Неофит: С пожара в „Нотр Дам“ бе нанесен огромен удар върху световното културно наследство

Договор за побратимяване сключиха Велико Търново и Нахчъван Той е за взаимно сътрудничество в областта на образованието, културата, туризма и икономиката

Прокуратурата в Кърджали спешно събира данни за имущественото състояние на Лютви Местан

Откриха нов музей на Шуменската крепост

Двама от задържаните телефонни измамници в Румъния били обявени за издирване Ало мошениците имали влезли в сила присъди

Джейсън Момоа от „Игра на тронове“ се обръсна за първи път след 7 години Вижте уникална инфографика от 8-ия сезон на сериала

Президентът Радев изрази съболезнования на германския си колега заради автобусната катастрофа на Мадейра

Истината за Балканска Звезда и Елпром Харманли

В редакцията се получи писмо от управителя на предприятието „Балканско звезда” – Троян Борис Бояджиев, което той определя като „право на отговор” на публикация във вестника от 28.06. 2017 година озаглавена „21 крадени милиона се въртят около Троян, май”. За съжаление в писмото на господин Бояджиев не се съдържат отговори на поставените в споменатата публикация проблеми относно приватизацията на предприятието, роднинските му връзки с осъдения за кражба на 21 милиона лева от Алфа банк Петко Митевски и други. Освен това в текста се засягат личности, към които в публикацията на „Труд” няма отношение. По тези причини ще се ограничим с цитиране само на част от писмото на господин Бояджиев, в която той твърди за конкретна неистина в материала на вестника и която засяга конкретен човек – бивш ръководен кадър в предприятието „Балканска звезда”. В отговора на господин Бояджиев се казва :

„…Не отговаря на истината изложеното в статията, че „Балканска звезда” ЕООД прави опит да стартира производството на електро-мотори от 2011 г. Дружеството ги произвежда от много по-ранен времеви период… Още по-невярно е твърдението, че този „опит” е свързан с личността на г-н Теодор Енев и „приключва, когато през 2016 г. инж. Енев се връща обратно в някогашната „Елма АД”.

 

А ето какво отговори на твърденията на господин Бояджиев инж. Енев, попитан от „Труд“:

Г-н Енев е освободен от „Балканска звезда” ЕООД поради обща некомпетентност и сериозни финансови нарушения, нанесли щета на дружеството, и за които са сезирани съответните държавни органи…”
Многократно бях канен да започна работа в Елпром Харманли, но отказвах по две причини. Първата причина е свързана с това, че Харманлииския Елпром никога не е правил мотори като хората, второ винаги са крали специалисти от Елма, защото нямат нито експертиза, нито опит, нито качество.
Мога да преведа пример, там започнаха много мой колеги от Елма като инж.Пенчо Адърски, инж.Калчев, …. и до сега работят Елпромци там. Обратното е невъзможно, никага не е имало специалист от Харманли, който да започне в Елма, това никой нямаше да го допусне, дори и Банев, който съсипа Елма.
Връщам се на темата свързана с Елпром Харманли. През 2011г. края на годината се говореше, че Елма е във фактически фалит, а Елматех е тръгнала по пътя на Елма и аз реших да говоря с Бояджиев, като му абясних, че мога да се захвана с Балканска звезда и да започна да произвеждам мотори тук. Така и стана есента на 2011г. започнахме да правим моторите на Елма в цеха на Балканска Звезда, доколко е законно незнам, но Бояджиев имаше цялата документация в оригинал на Елма. Така започнах и успях да направя предприятието печелившо, нещо което никога не се бе случвало до сега там. Дали е било честно към Елма, мисля, че не , но бях заблуден от Бояджиев. Борис Бояджиев твърдеше, че иска да развива бизнес, а той е искал да унищожи Елма и Елматех и след това да остане само Елпром Харманли. Това го разрбах няколко седмици преди да бъда изгонен от Балканска Звезда. Защо Бях изгонен ли, защото попитах Бояджиев кога ще представяме и Балканска звезда като производител на мотори, а не само Елпром Харманли, а той каза, че в момента в който Елматех фалира, ще закрие Балканска звезда и в Троян няма да има и спомен от индустрия. Изсмя се подло и щастливо, като да е било детска мечта. Това бе края в отношенията ни, тогава разбрах в какво съм участвал. над 30 години от живота ми минаха в Елма и аз се гордея с това, но да я съсипя, не! Така бях изгонен, но се гордея с това. Започнах веднага след това в Елпром Троян, като получих всички съпътстващи заплахи, обиди, сплашвания, и какво ли не от Бояджиев. Нямате си идея за какъв човек става на въпрос, колко хора е унищожил и съсипал. Поради тази причина до сега мълчах, но преди близо седмица подадох сигнал в прокуратурата и полицията и ще говоря.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (34)

 1. Като изключим някои правописни грешки материала показва какво преживяват специалистите в България с такива подлеци собственици наричащи се бизнесмени.
  Дали е некомпетентен или е неудобен ?

 2. Така се прави бизнес – крадеш документация, наемаш „некомпетентен“ специалист да ти оправи фирмата и после му биеш шута и почваш да го тормозиш, че да си трае

  1. в село Троян може и да познават Теодор Енев, а у нас бай Пенчо. Всяко село си има собствен луд

 3. Този дето искаше да изкупи машините на ЕЛМА по цени за скраб за Елпром Харманли, че и мен искаше да използва за тези си нужди.

 4. Я го гледай този Бояджиев какви ги е вършил. Да не е бивш комсомолски като Банев ?

 5. Защо ли в „правото на отговор“ не се засягат въпросите свързани с приватизацията на Балканска звезда, Петко Митевски, а се отклонява вниманието с някакъв Теодор Енев, който на всичкото отгоре е и общо некомпетентен. Този трябва да мисли другите за много тъпи.Няма ли служби в тази държава, ами истините трябва да се казват в честната преса.
  Този Теодор Енев или е смел, или е луд. С такива лисици като този Бояджиев трябва да се внимава.

 6. Бояджиеев е стара ку.ва и се опитва да използва всеки и като не му е изгоден му бие шута

 7. Ми да ги запират всичките в зандана – и Бояджиев и банев и митевски

 8. Комунягите създадоха хора като Бояджиев и тр се имат за безсмъртни ама трябва да се поставят на място достатъчно крадоха

  1. Искаме проверка на приватизационите сделки, национализация и затвор за Бабев и Бояджиев. Крадци

 9. Къв е тоя Бояджиев къв инжинер е той като на две кучета хляб неможе да раздели

 10. Трагикомично е поведението на Борис като всички го знаем какъв подлец и професионален мошенник е той

 11. Той Б.Бояджиев е от пишман реформаторите и сигурно иска да реформира някой друг закон та да не е във фалит

  1. Борис е грабите, но защо му подариха 50 работещи завода? Защо … Къде е ДАНС ? Искаме и ние , какво като не принадлежим към кръга Монтерей, към който той тръби че принадлижи ! Пак ВИС и СИК ли бе хора, мутрите като Борис пак ли са на мода … Къде е властта … И Костов пак се надига с Радан Кънев !!! Тази държава , нищо не остана от тия мутри! Искаме национализация!

 12. И защо бягат младите от България ? Ми докато има такива като този плужек Борис ще е все така

  1. Да кажем не на кръговете за грабежи и мутризацията от миналия век, към които Бояджиев пронадлежи!

 13. Бояджиев пък искал право на отговор и кво ще каже че е измамник и лъжец ли ? Ми много ясно че ще каже че всичко е лъжа ама много хора знаят що за боклук е той

  1. Бояджиев парадира с връзки с мутри и силови групировки!!!!!!! 90-те години така окрал България с приват. Фонд, мутренски, сега пак ползва похватите! Ама като го гледам каква бабетка е !!! Хихихиииии … Ще му скъсат килотите у затвора!!!!!!!!!! С Радка Пиратка да не са 😉

 14. А май ще му пробват халката като иде там където му е мястото на Борис и ортака му митевски

 15. Абе да не да има школа, където да ги учат тия мишки като Бояджиев и Банев как да съсипват и разграбват работещи предприятия, да оставят без работа толкова семейства и накрая да се жалват, че били жертви. Едни и същи са и сценария им е един – докато си източват предприятията , обикалят телевизиите и обясняват как всички са срещу тях и им пречат. Докога това безумие, докога ще търпим тези хора ?

 16. Да му изкарваш пари, а после да те изгони, унижи и заплашва, че и да каже, че нищо не си свършил. Значи докато си изкарвал пари години наред си бил най-добрия работник, като си отвориш устата и вече рязко нещата се променят и нищо не става от теб, ставаш свръх некомпетентен – тоя Бояджиев е някакъв шизофреник.

 17. Жалко само за хората като г-н Енев, които дават толкова години от живота си за да градят и накрая идва “ големия шеф“ и съсипва всичко. Така е, като на такива комплексирани типове е създадена среда в която се чувстват безнаказани, каквото и да направят

 18. Спомням си през 90 те като БСП тръбеше навсякъде, че само те имали кадрите и затова трябва да управляват. Ето ви пример за тези кадри. Не се чудете, че сме на този хал. Социализма закопаха, сега и на капитализма ще му видят сметката. И все другите виновни, че са некадърни да прават бизнес и само с крадане, лъжене и шикалкаване се оправят, но до време.

 19. Този Бояджиев е за Затвора, а окраденето с фондовете за кражби и грабежи (приватизации) за Нацонализация. Веднага . Народа си иска своето. Кой е този бандит Бояджиев, че да ни граби безнаказано?! До кога ? С Радам Къкания и Иван Костов оставиха България на трупчета!

 20. Коментара по-горе от „Даниел“ няма нищо общо с истината,явно повечето коментари са написани от хора представящисе с чуждо име.

 21. Борис Бояджиев е за затвора. Измамите които е направил с приватизационен фонд Свети Никола, където измами българския народ и от масова приватизация стана на пирамедин фонд, където накрая стана мажоритарен собственик на всичко в това число и Елпром Харманли. Къде е държавата. Всички предприятия които забърса Бояджиев са наши, на българския народ. Искаме си ги обратно. Борис е за затвора.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.