Истинско предложение за брак по време на "Дон Жуан"

Истинско предложение за брак, по време на спектакъла "Дон Жуан", очарова бургаската публика. Баритонът Валери Турманов, предложи брак на сцената, по време на приятелката си Йоана, която също е оперна прима. И двамата са в главните роли на "Дон Жуан".

В един момента, Валери, прекъсна спектакъла в момента, в който беше паднал на колене пред Йоана. По либрето прелъстителят Дон Жуан иска ръката на своето изкушение Церлина, изпълнена именно от приятелката му Йоана. „Скъпи приятели, ние знаем, че изкуството се подчинява на живота... Ако ми позволите точно в този момент животът да измести изкуството!“- с тези думи се обърна Валери към публиката и коленичи пред любимата си с пръстен в ръка.

Развълнуваната Йоана се просълзи и каза „Да“ под бурните аплодисменти в залата. Въпреки вълнението, те продължиха спектакъла без прекъсване.

Предложението за брак на Валери Турманов било изненада единствено за самата годеница. Подготовката продължила около две седмици, като в мисията бил посветен почти целият състав на Държавна опера – Бургас и семействата на двойката. Разрешение е било получено и от режисьора на спектакъла доц. д-р Александър Текелиев, който прегърнал идеята с радост.

Любовната приказка на Валери и Йоана започва преди три години в Стара Загора по време на постановка на операта „Така правят всички“ на Моцарт, коментират с усмивка колегите им.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони