Историческа викторина за ученици в Пловдив като превенция на употребата на дрога

Викторина на тема "Уроците на историята и изборът за живот" като превенция на употребата на употребата на дрога сред учениците в града под тепетата се проведе в четвъртък в Пловдив. Според организаторите от Общинския съвет по наркотични вещества докосването до миналото, родовата памет и познаването на богатото културно и историческо наследство на нашия народ са в основата на личностното изграждане на всеки българин.

Те са категорични, че тяхното задълбочено познаване и разбиране ще допринесе младите хора да осмислят истинските човешки ценности и да насочат своя интелектуален и творчески потенциал в позитивен план. Това ще улесни формирането на умения да устояват на провокациите, свързани с употребата на дрога.

Във викторината, която бе със състезателен характер, участие взеха 8 отбора от по петима 11-и 12-класници от пловдивски училища.

Те трябваше да отговарят на по 5 въпроса - три за видни исторически личности от създаване на българската държава до наши дни и два, свързани с познания за наркотичните и психоактивни вещества. За най-добрите бяха осигурени награди от спонсори.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини