Италия забранява празнуването на Нова година на открито

Италианците ще трябва да празнуват Нова година на закрито, защото правителството планира да забрани новогодишните тържества навън. Италианският министър за регионалните въпроси Франческо Боча подчерта пред италианската телевизия РАИ, че няма да има изключения от полицейския час на 31 декември за празнуване на открито и че хората трябва да празнуват у дома.

Правителството на премиера Джузепе Конте е изправено пред трудно решение да прецени до каква степен могат да бъдат облекчени антикоронавирусните рестрикции. Очаква се правителството да публикува нови правила до четвъртък най-късно, предадва ДПА. Утре кабинетът ще обсъжда мерките с ръководителите на италианските области.

Областният управител на Лигурия Джовани Тоти вече призова за Рождество Христово да има малко повече свобода за икономиката и социлиазириането в райони с нисък ръст на заразата. Той предложи на ресторантите да се разреши да работят след 18 ч. вечерта, а на хората да се разреши да присъстват на литургията на Бъдни вечер. Други спорни въпроси са разхлабване на забраната за пътуване между областите, което би позволило на хората да се съберат с роднините си за празниците, както и възможността за ски уикенди.

Ръководителят на Националната асоциация на медиците Филипо Анели предупреди, че не трябва да има "свобода за всички и за всичко" и каза, че рестрикциите трябва да останат в сила, за да се избегне ново увеличаване на случаите на зараза.

Коментари

Задължително поле