Италия на Манчини вече мисли за изпадане

Националният отбор на Италия не се радва на най-добрите си дни. След като „адзурите“ пропуснаха да се класират на Мондиал за пръв път от 60 години, сега тимът на Роберто Манчини мисли и за... изпадане. Точно това може да се случи с четирикратния световен шампион в турнира Лигата на нациите. „Сините“ стартираха със само една точка след първите два мача - 1:1 с Полша и 0:1 от Португалия в понеделник. Това отреди и последното място на отбора в своята група 3 на Лига А, която е съставена само от три тима. Ако не променят ситуацията в оставащите два мача, от следващата кампания в турнира „адзурите“ ще играят в долната дивизия.

„Не искаме това да се случва – обясни след двубоя селекционерът Манчини. - Искаме да бъдем сред най-добрите, но във футбола всичко е възможно. Португалия спечели първия мач и това ги прави фаворит в групата, но смятам, че все още много неща могат да се случат“.

За срещата в Лисабон опитният специалист направи общо 10 промени спрямо мача с Полша. А това доведе и до рядко срещано явление – за пръв път от 20 години „Ювентус“ нямаше представител в стартовите 11.

На резервната скамейка остана и Марио Балотели от „Ница“. Ден по-късно във Франция разкриха, че преди месец нападателят е тежал 100 кг и това е в основата на слабата му форма.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят