Ицко Финци и Владимир Пенев сред наградените със „Златен век“

Ицко Финци е сред наградените.

Боян Ангелов и проф. Стоян Денчев с отличия

Огърлие за бившия министър на културата Георги Йорданов

Актьорът Ицко Финци, който тази година навърши 90 години, актьорът Владимир Пенев, писателят и драматург Рада Москова са сред тазгодишните носители на наградата “Златен век” на Министерството на културата за приноса им в развитието на българската култура и духовност.

На церемонията министърът на културата Найден Тодоров награди и председателя на Съюза на българските писатели Боян Ангелов, ректорът на Университета по библиотекознание и информационни технологии в София проф. Стоян Денчев и журналиста Иван Гарелов. Най-високото отличие на институцията - “Златен век - огърлие”, диплома и парична награда получи и последният министър на културата от времето на социализма Георги Йорданов. Той обаче не присъства на церемонията в галерия “Средец” към МК, като се извинил с други ангажименти.

Найден Тодоров обяви, че комисията по наградите е взела решение Георги Йорданов да бъде удостоен с високата награда заради неговите постижения като министър. Маестрото цитира мнение на творци, че Георги Йорданов е определян като “най-добрия министър на културата” в ново време.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура