И загубите носят своите позитиви

Отборът на „Левски“ падна от „Лудогорец“. Преди месеци това не би било новина, но не и сега. В събота вечер в Разград „сините“ видяха, че „орлите“ вече се страхуват. Това само може да радва българския футболен запалянко. Борбата за титлата става все по-трудна за безапелационния в последните сезони "Лудогорец". Преди година се озъби ЦСКА, сега "Левски" показа, че ще прави проблеми.

А тимът от Разград има най-добрите играчи у нас. Футболисти за по няколко милиона евро са резерви. Яцек Горалски, влязъл от пейката, бе титуляр за Полша на световното в Русия това лято. И най-логичното е "Лудогорец" да е първи. В последните срещи с "Левски" "орлите" взимаха резонни три точки. Този път обаче не бе така.

Как паднаха головете? За пореден мач вратарят Мартин Полачек демонстрира пропукване. Стражът подари първото попадение на "орлите". При второто сбърка иначе безгрешния в средата на терена Хали Тиам. Халфът обаче се реваншира с асистенция на Станислав Костов за 2:1.

"Левски" изигра слабо първо и силно второ полувреме. След почивката „сините“ показаха агресията, с която спечелиха дербито с ЦСКА преди няколко кръга. Само късметът ги лиши от точка. А в последните 20 минути "Лудогорец" направи нещо, което до този момент бе табу - бавенето на време. Играчите на "орлите" падаха по двама при всяко единоборство. Един се схващаше, друг - го болеше, трети бе Георги Петков. Това обаче го има във футбола.

И загубите носят своите позитиви

С работата си Славиша Стоянович направи отбор, който може да се конкурира с хегемона. Чисто и просто „сините“ бяха равностойни на най-силния ни тим в последните години. Това видяха и феновете, които аплодираха дълго след последния съдийски сигнал своите любимци. Камерите показаха разочарования Габриел Обертан, ударил греда, който почти се бе разплакал след срещата. Бившият играч на „Манчестър Юнайтед“ го болеше, защото не му стигна милиметър да прати топката във вратата за 2:2. Това раздаване от играчите искат да виждат всички, които обичат „Левски“.

На „Герена“ са на прав път и просто трябва да продължат със започнатото. С привличането на качествен вратар, какъвто не е имало от времето на Георги Петков, и взимането на класен нападател пъзелът ще е почти подреден. Ще му липсва само една част – трофеят. Но ако в „Левски“ продължат да работят, както до сега, те ще покажат, че и загубите носят своите позитиви. А пъзелът ще се подреди, не рано или късно, скоро...

Снимки СПОРТАЛ

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ