И ОЛАФ подхваща Миню Стайков

Деца на негови служители взели 7 млн. лв. по програма Млад фермер

Европейската служба за борба с измамите с евросредства ОЛАФ ще се включи в проверката на Миню Стайков, стана ясно на съдебното заседание пред апелативния специализиран съд.

Спецпрокуратурата е уведомила ОЛАФ, че има данни за злоупотреби с евросредства. Деца на служители на Стайков от "СИС индъстрис" са кандидатствали за финансиране пред ДФ "Земеделие" по програма Млад фермер. Става дума за 9 фирми на еднолични търговци, които са синове и дъщери на служители на Стайков, но отговарят на условията по програмата и са на възраст до 25 г.

Те са получили финансиране от 7 млн. лв., а в нотариално заверени обратни писма е записано, че "действителното притежание на всички права ще бъде в полза на Миню Стайков". Заради това от спецпрокуратурата са сезирали ОЛАФ, стана ясно по време на заседанието за мерките за неотклонение на бизнесмена и още двама, обвинени в организирана престъпна група за данъчни престъпления - Белун Хазърбасанов и Иван Димитров.

Пред магистратите Миню Стайков помоли да бъде освободен от ареста и каза, че бизнесът му е законен. Апелативният спецсъд ще се произнесе в 19 ч.

Коментари

Задължително поле