И публиката с вот за Спортист на годината

За първи път и феновете ще могат да даде своите предпочитания за любим атлет в анкетата „Спортист на годината“, организирана от Нове Ад Холдинг. В новата категория „вот на публиката“ право на глас има всеки на следния линк www.sportspersonoftheyear.bg/вот-на-публиката. Допитването е до 12 декември.

По традиция за „Спортист на годината“, „Отбор на годината“ и „Спортист с увреждания на годината“ имат право да гласуват действащите спортни журналисти. Крайният срок е до 8 декември 2019 г.

В 62-то издание на класацията за 36-и път ще бъде обявен и победителят в анкетата „Треньор на годината“ на в. „Труд“. Гласуването е от 2 до 9 декември. Участват колективни мнения на спортните отдели на националните медии. А победителят традиционно ще получи картина на известен български художник.

През 2918-а борбата обра наградите. Призът за спортист на България грабна Тайбе Юсеин, а селекционерът на женския национален тим Петър Касабов взе наградата за най-добър треньор. Само преди ден двамата отново бяха обявени за №1 у нас за годината от родната федерация. През 2019-а Юсеин защити европейската си титла, взе бронз на световното и олимпийска квота. А под ръководството на Касабов жените за първи път станаха втори в отборното на Европа.

Коментари

Задължително поле